31 בני אדם נהרגו בהפצצות בלבנון; הוראת פינוי ל-160 אלף תושבי העיר צור
התקיפה הקטלנית ביותר כוונה נגד העיירה בורג' א־שמאלי שבדרום לבנון, שם נהרגו 14 בני אדם, בהם שני ילדים
משרד הבריאות של לבנון עדכן בחצות (שלישי) כי 31 בני אדם נהרגו ו־40 נפצעו בסדרת תקיפות של חיל האוויר הישראלי ברחבי המדינה אמש. על פי ההודעה, התקיפה הקטלנית ביותר כוונה נגד העיירה בורג' א־שמאלי שבדרום לבנון, שם נהרגו 14 בני אדם — ובהם שני ילדים ושלוש נשים — ו־16 בני אדם נפצעו, ובהם שש נשים וחמישה ילדים. על פי נתוני המשרד, מאז 2 במארס ועד אמש נהרגו 3,213 בני אדם ו־9,737 נפצעו בתקיפות הישראליות ברחבי המדינה.
בתוך כך, על פי כלי התקשורת בביירות, חיל האוויר הישראלי ביצע היום יותר מ־120 תקיפות נגד 62 יישובים. כטב"מים תקפו 18 מטרות ב־12 יישובים, בעוד 28 כפרים היו נתונים להפגזות ארטילריות כבדות, כולל יישוב אחד שהופגז בפגזי זרחן לבן. מנגד, חיזבאללה הודיע כי "ביצע 32 תקיפות נגד עמדות צבאיות ישראליות בתוך השטח הלבנוני הכבוש וכן בצפון ישראל".
כמו כן, הצבא הורה בצהריים על פינוי העיר צור כולה, שבה מתגוררים כ־160 אלף תושבים, כמו גם מחנות הפליטים הפלסטיניים, הכפרים והשכונות שסביבה. זאת, לאחר שאתמול הורה הצבא לפנות את העיר נבטיה על 75 אלף תושביה. פרט לעיר צור, הצבא הורה על פינוי שבריחה, חמאדיה, שכונת ג'ל אל־בחר, זקאק אל־מפדי, אל־באס, מעשוק, בורג' א־שמאלי, נבעה, חוש, רשידיה ועין בעאל. "למען ביטחונכם, עליכם לפנות מיד את בתיכם באזור המסומן במפה ולנוע מצפון לנהר זהראני", כתב דובר צה"ל בערבית, אביחי אדרעי, בחשבון ה־X שלו.
עוד בנושא: https://zoha.org.il/145673/
אנו עושים מאמצים להביא ידיעות בדוקות ומדויקות, ולא להפר זכויות יוצרים. אם נתקלת בטעות או בהפרת זכויות יוצרים, אנא פנה/י אלינו בהקדם במייל info@zoha.org.il