תושב רהט נהרג מירי מג"ב; הערבי-בדואי השלישי שנהרג מירי שוטרים מתחילת השנה

ח"כ איימן עודה: "שוטרי כהנא תמיד 'מרגישים מאוימים' מאזרחים ערבים וזה שוב נגמר בירי"

תושב רהט נורה הלילה (בין שישי לשבת) למוות אחרי שלדברי המשטרה "נעצר בתום מרדף בעיר". שוטרי מילואים של מג"ב ירו לעבר אחמד אל־נעאמי, "אחרי שתקף אותם". בהמשך נמסר ממג"ב כי ההרוג לא היה חמוש, וכי הוא "תקף את השוטרים באגרופים לאחר שנעצר ואחד השוטרים חש סכנה וירה לעבר מרכז גופו של אל־נעאמי", ובהמשך נקבע מותו.

בהודעת המשטרה נאמר עוד כי "החשוד לא נענה לקריאות הכוח, החל להימלט ברכבו ובהמשך נמלט רגלית כששני לוחמים בעקבותיו. הוא נעצר והתנגד בכוח למעצר תוך תקיפת שני הלוחמים אשר חשו סכנה לחייהם, ובשלב זה בוצע ירי לעבר החשוד שנפגע". פלאח אל־נעאמי, אחיו של ההרוג, אמר לכאן חדשות כי התקרית התרחשה סמוך לביתו. "הוא קיבל שלושה כדורים מירי של שוטר", סיפר והוסיף: "שוטר יכול לירות ביד וברגל של אדם. אבל כשהוא יורה לעברו שלושה כדורים בעת שהוא יוצא מהרכב ורגלו כבר על הקרקע זהו פשע גזעני".

לדברי ח"כ איימן עודה (חד"ש), "שוטרי כהנא תמיד 'מרגישים מאוימים' מאזרחים ערבים וזה שוב נגמר בירי, ברצח או במקרה הפחות גרוע באלימות אכזרית חסרת רסן ומכות. זו משטרה גזענית שלא מהססת להפעיל כוח קטלני נגד אזרחים ערבים, משום שהיא מבטאת את רוח המדיניות של הממשלה". "מי שחושב שזה יעצור אצל הערבים – טועה", הזהיר.

יצוין שבינואר האחרון נורה למוות גבר בשנות ה־30 במהלך מרדף משטרתי בנגב. המשטרה טענה כי הוא נהרג בתאונה לאחר המרדף, אך הוא נורה בראשו. גם לבני משפחתו של ההרוג, יוסף אבו גויעד, נמסר כי סיבת המוות היא ירי ולא תאונת דרכים. מוקדם יותר באותו חודש נורה למוות מוחמד חוסיין תראבין (א־סאנע), תושב היישוב הערבי־בדואי תראבין שבנגב, במהלך מבצע של המשטרה שנמשך כשבועיים. לדברי השוטרים, "הוא סיכן את הכוחות – ובשל כך נורה". במשפחתו הדפו את הטענות ואמרו כי "המשטרה רצחה אותו בדם קר".

 

עוד בנושא: https://zoha.org.il/142529/

אחמד אל-נעאמי, תושב רהט, שנהרג הלילה מירי של שוטר מג"ב (צילום מהרשתות החברתיות, סעיף 27א')

אנו עושים מאמצים להביא ידיעות בדוקות ומדויקות, ולא להפר זכויות יוצרים. אם נתקלת בטעות או בהפרת זכויות יוצרים, אנא פנה/י אלינו בהקדם במייל info@zoha.org.il

לגלות עוד מהאתר זו הדרך

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא

דילוג לתוכן