זעם בקרב מרצי הסגל הזוטר באוניברסיטאות: למרות ההסכמות טרם נחתם ההסכם הקיבוצי

באוגוסט הגיעו ארגוני הסגל למסמך עקרונות עם האוניברסיטאות, אך מאז ההנהלות גוררות רגליים ומפרות הבנות

זעם בקרב אלפי מרצים בסגל הזוטר בגלל גרירת רגליים של המעסיקים, ראשי האוניברסיטאות, המסרבים לסיים את המו"מ על ההסכם הקיבוצי החדש. ב-4 באוגוסט 2025 הגיעו ארגוני הסגל עם האוניברסיטאות למסמך עקרונות ברור, שאמור היה להוביל במהירות להסכם קיבוצי. מאז, במקום התקדמות, הנהלות האוניברסיטאות מעכבות את ההליך, מפרות הבנות ונוקטות צעדים חד-צדדיים הפוגעים בזכויות חברי הסגל. כך מסר השבוע לחבריו ארגון סגל ההוראה האקדמי באוניברסיטת בן גוריון.

בין הצעדים שנקטו המעסיקים: סירוב להשיב ניכויי שכר שנעשו בניגוד למנגנון שהוסכם בבית המשפט, אי-מסירת נתונים בסיסיים הנחוצים להמשך המו"מ, אי-תשלום מלא של המענק החד-פעמי בסך 6,000 שקך למאות זכאים, והתנהלות חד-צדדית בתחום ההוראה המקוונת – כולל דרישה להקלטת שיעורים ושימוש בהקלטות ליוזמות בינה מלאכותית ללא הסכמה.

"אנחנו עושים כל שניתן כדי לסיים את המו״מ בהסכמה, אך אם הנהלות האוניברסיטאות ימשיכו להפר הבנות ולהתחמק מהעברת נתונים – אנחנו ערוכים לשוב ולנקוט צעדים ארגוניים", נמסר מארגון הסגל הזוטר בבן גוריון.

עוד בנושא: https://zoha.org.il/137939

מרצי הסגל הזוטר באוניברסיטת בן גוריון מפגינים בקמפוס בעת השביתה לחתימה על הסכם קיבוצי ב-2018 (צילום: ארגון סגל ההוראה האקדמי באוניברסיטת בן גוריון)

אנו עושים מאמצים להביא ידיעות בדוקות ומדויקות, ולא להפר זכויות יוצרים. אם נתקלת בטעות או בהפרת זכויות יוצרים, אנא פנה/י אלינו בהקדם במייל info@zoha.org.il

לגלות עוד מהאתר זו הדרך

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא

דילוג לתוכן