ההסתדרות מתנגדת לסגירת גלצ והכריזה סכסוך עבודה; חשש לעשרות פיטורים בערוץ 13

העובדים דורשים שלא ייושמו המלצות הוועדה לבחינת פעילות גלי צה"ל שהגישה מסקנותיה לאור הוראת היועמ"שית

ארגון עובדי צה"ל בהסתדרות הכריז אתמול על סכסוך עבודה בתחנת גלצ בעקבות ההחלטה החד-צדדית של שר הביטחון, ישראל כ"ץ, לסגור את התחנה. הסכסוך נוגע לכ-100 אזרחים עובדי צה"ל המועסקים בתחנה. יו"ר ארגון עובדי צה"ל, מאיר בן הרוש, נפגש אתמול עם כ"ץ ומסר: "יצאתי מהפגישה עם שר הביטחון שלצערי נשאר איתן בדעתו לסגור את התחנה ויתנהל מו"מ על עתיד העובדים, ולצד זאת הוא המליץ להמשיך את פעילותה של גלגלצ".לדבריו, "מדובר בהחלטה מוטעית, יחד נפעל עם ההסתדרות ואני אעשה הכול על מנת לשמור על ביטחונם ועתידם התעסוקתי של העובדים".

בין העילות לסכסוך שמציינים בהסתדרות: החלטה חד-צדדית ומיידית לסגירת התחנה, בלי שנוהל מו"מ בנוגע להשלכות הסגירה, ולמרות שלהחלטה השלכות משמעותיות על זכויות ותנאי העבודה של העובדים, לרבות ביטחונם התעסוקתי "עקב סיומי העסקה צפויים".

בנוסף, מציינים בהסתדרות גם את דרישת נציגות העובדים – שלא ייושמו המלצות הוועדה לבחינת פעילות גלי צה"ל שהגישה מסקנותיה, לאור הוראת היועצת המשפטית לממשלה לפיה הוועדה שהוקמה לא תגיש את המלצותיה עד להשלמת בחינה משפטית בשל טענות לפגמים שנפלו בהליכי המינוי של הועדה וחבריה. בהסתדרות מדגישים כי מדובר בהתנהלות חסרת תום לב ודורסנית, בפרט בהתחשב בעובדה שכבר הושגו הסכמות בין ארגון עובדי צה"ל לבין משרד הביטחון בנוגע לשינוי מבני בתחנה, לאחר ועדת זמיר שכבר בדקה את פעילות התחנה והחלה ליישם את מסקנותיה.

בתוך כך, ועד עובדי ערוץ 13 פנה אתמול במכתב לעובדי רשת והביע "חשש לקיצוץ הרסני" בחברה בניהולו של אמיליאנו קלמזוק. על פי ועד העובדים, הקיצוץ צפוי לפגוע בסיקור העיתונאי של אחת התקופות הרגישות בתולדות המדינה והמערכת הפוליטית. בוועד העובדים הודיעו על פתיחה במאבק להסיר את הפגיעה בחברת החדשות ובצופים שלה ודורשים מראשי הערוץ לקיים את חובת ההיוועצות המחויבת בנוגע לקיצוץ המתוכנן. בוועד טוענים שהקיצוצים יפגעו בסיקור העיתונאי בשנת הבחירות ושהקיצוצים יכלול פיטורים בהיקף של 40 עד 50 עובדים, מתוך כ-280 המועסקים בחדשות.

במכתב ששלחו כתבו ראשי הוועד: "בעוד מנכ"לית חברת החדשות גיבשה לאחרונה הצעה לתוספת השקעות במיליוני שקלים, שתחזק ותעבה את המערכת לקראת האירועים הצפויים ב-2026 – מתברר שמר קלמזוק ביקש במקביל להציג לו דווקא תוכנית להפחתה דרמטית בתקציב, הנמוך ממילא ביחס למתחרים בשוק. יוזמה מסוכנת זו, אם תצא חלילה אל הפועל, תחתוך את המשאבים המוקצים לחדשות 13 לרמה הנמוכה ביותר משנת 2020 – על אף שמאז מספר השחקנים גדל, ועמו ההשקעות שהם מבצעים בניסיון להתבדל ולעודד צפייה".

בוועד טוענים שבערוץ מתכוונים להשתמש בהכנסות גבוהות שקיבלו מתוכנית האח הגדול לייצור תוכניות ריאליטי נוספות: "בה בעת, 'רשת' מתכוונת להשתמש בהכנסות הנאות שהושגו השנה מ'האח הגדול', לבליץ של הפקות ריאליטי בעלות גבוהה – כל זאת מבלי שהערוץ גייס ולו משקיע אחד הנכון לשאת בסיכון להפסדים אפשריים מתכניות אלה, בניגוד להצהרות קודמות של המנכ"ל. מדובר בהימור על עתיד החברה, שבמסגרתו מפוטרי החדשות יממנו למעשה הפקות, כך שעלולה להיגרם פגיעה בלתי הפיכה במערכת העיתונאית של רשת".

 

עוד בנושא:

https://zoha.org.il/141374/

יו"ר ועד העובדים ברשת, העיתונאי מתן חדורוב, נואם באסיפת הסברה בעת המאבק נגד חיסול מערכת החדשות בערוץ 13, מאי 2020 (צילום: ארגון העיתונאים)

אנו עושים מאמצים להביא ידיעות בדוקות ומדויקות, ולא להפר זכויות יוצרים. אם נתקלת בטעות או בהפרת זכויות יוצרים, אנא פנה/י אלינו בהקדם במייל info@zoha.org.il

לגלות עוד מהאתר זו הדרך

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא

דילוג לתוכן