בירושלים המזרחית פונו בכוח מביתן שתי משפחות פלסטיניות -יממה לאחר שהפגינו בשכונת אל-בוסתן

המשפחות פונו באלימות מביתן זאת למרות שצו הפינוי אמור להיכנס לתוקף רק בעוד שלושה ימים

יממה לאחר שתושבי סילואן הפגינו נגד פינויים והריסות בתים בשכונה, המשטרה פינתה הבוקר באלימות את משפחות שוויכי ועודה מביתן בבטן אל־הווא, שלושה משקי בית ו־14 נפשות. זאת למרות שצו הפינוי אמור להיכנס לתוקף רק בעוד שלושה ימים.

יצוין שאתמול עשרות תושבים פלסטינים ופעילים ישראלים הפגינו אחה"צ בשכונת אל-בוסתן בסולידריות עם תושבי סילואן וקראו לעצירת העוול של גירוש משפחות מביתן. בשכונת סילואן בירושלים המזרחית שתחת כיבוש ישראלי נהרסו אשתקד בתיהן של 30 משפחות פלסטיניות, משפחות נוספות עומדות כעת בפני סכנת פינוי מיידית. שלוש משפחות כבר קיבלו מהמדינה צו פינוי לחודש זה.

מעמותת עיר עמים, שיזמה את המחאה, נמסר "ישראל ממשיכה לקדם מדיניות של עקירה וטיהור אתני גם בירושלים, בעוד המתנחלים מנצלים את הכאב והפחד כדי להדק את טבעת החנק סביב העיר העתיקה. אסור לנו לשתוק מול גירוש משפחות מביתן. הצטרפו אלינו בעמידה יחד על הזכות לבית, לחיים ולצדק בירושלים".

בסוף ספטמבר משקי בית של שלוש משפחות בשכונת בטן אל־הווא שבסילואן: עודה, רג'בי ושוויכי, קיבלו הודעות מההוצאה לפועל על הכוונה לפנות אותן מבתיהן בעוד שלושה שבועות, לאחר שבית המשפט העליון סירב לאפשר למשפחות לערער על פסיקת בית המשפט המחוזי וכך המשפחות מיצו את כל ההליכים המשפטיים.

המשפחות מתגוררות בבתיהן מאז שנות ה־60 וה־70 של המאה שעברה. אולם בשנים האחרונות הן ועוד עשרות משפחות בשכונה מתמודדות עם תביעות פינוי שיזמה עמותת המתנחלים עטרת כהנים. מדובר בבתים שנבנו בידי פלסטינים – בדרך כלל בידי המשפחות שמתגוררות בהם כיום – על קרקע שהבעלות עליה מיוחסת להקדש יהודי לפני 1948. בעוד שהחוק הישראלי לא מאפשר לתושבי מזרח ירושלים לתבוע רכוש שאיבדו ב־1948 בתחומי הקו הירוק, לישראלים דווקא כן ניתנת הזכות לתפוס רכוש במזרח ירושלים שהיה בבעלות יהודית עד אותה מלחמה.

המדינה אף מסרה את ההקדש לניהולם של אנשי עמותת עטרת כהנים וכך באפשרותם להגיש את תביעות הפינוי נגד 100 משפחות בבטן אל-הווא. מאז שנת 2015 פונו בדרך זו 16 משפחות. השנה בתי המשפט הישראלים פסקו נגד 12 משפחות בשכונה בתביעות פינוי, שאנשי עטרת כהנים הגישו דרך שליטתם בהקדש.

עוד בנושא:

https://zoha.org.il/138620/

עשרות תושבים פלסטינים ופעילים ישראלים מפגינים אתמול בשכונת אל-בוסתן בסולידריות עם תושבי סילואן ונגד גירוש משפחות מביתן (צילום: ג'מאל עוואד/פלאש90)

אנו עושים מאמצים להביא ידיעות בדוקות ומדויקות, ולא להפר זכויות יוצרים. אם נתקלת בטעות או בהפרת זכויות יוצרים, אנא פנה/י אלינו בהקדם במייל info@zoha.org.il

לגלות עוד מהאתר זו הדרך

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא

דילוג לתוכן