נפטר עובד פלסטיני בעקבות נפילה מגובה באתר בנייה באום אל-פחם  

באתר התאונה לא הוטל צו הפסקת עבודות על ידי מנהל הבטיחות התעסוקתית, בניגוד לחובה לעשות כן על פי חוק

אנס עאדל בקלה, בן 33 תושב העיירה יאמון הסמוכה לג'נין בשטחים הפלסטינים הכבושים, שנפצע באורח קשה לאחר שנפל מגובה במהלך עבודתו באתר בנייה בשכונת קחאוש באום אל-פחם לפני כשבועיים, נפטר השבוע מפציעתו הקשה. הוא ההרוג ה-62 בתאונות עבודה מתחילת השנה, ה-33 באתרי הבנייה.

עוד נמסר מהקבוצה למאבק בתאונות בניין ותעשייה כי תאונת העבודה ומותו של העובד הפלסטיני לא דווחו על ידי אף גורם רשמי, באתר התאונה לא הוטל צו הפסקת עבודות על ידי מנהל הבטיחות התעסוקתית, בניגוד לחובה לעשות כן על פי חוק. "היקף הפיקוח על אתרי הבנייה ביישובים הערבים הינו מועט אף ביחס להיקף הפיקוח ביישובים יהודים ומעורבים", הוסיפו.

"מאז פרוץ המלחמה לפני שנתיים, לרוב רובם של העובדים תושבי הרשות הפלסטינית אין היתר חוקי להיכנס ולעבוד בישראל והפכו לפגיעים במיוחד לתנאי העסקה ובטיחות לקויים. כך, על אף האיסור על כניסתם לישראל, הם מהווים כשליש מכלל ההרוגים בתאונות עבודה באתרי בנייה מתחילת השנה", הדגישו.

 

עוד בנושא:

https://zoha.org.il/140863

העובד אנס עאדל בקלה, בן 33 תושב העיירה יאמון, שנהרג לאחר נפילה מגובה באתר בנייה באום אל-פחם (צילום: הקבוצה למאבק בתאונות בניין ותעשייה)

אנו עושים מאמצים להביא ידיעות בדוקות ומדויקות, ולא להפר זכויות יוצרים. אם נתקלת בטעות או בהפרת זכויות יוצרים, אנא פנה/י אלינו בהקדם במייל info@zoha.org.il

לגלות עוד מהאתר זו הדרך

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא

דילוג לתוכן