לטנגו צריך שניים: אפילו הנשיא מיליי לא רוצה את נתניהו כאורח בארגנטינה
נתניהו תכנן לבקר בארגנטינה לאחר ביקורו בארה"ב, אך מחשש מהבחירות הקרבות ביטל הנשיא מיליי את הביקור
ראש הממשלה בנימין נתניהו, שנמצא כעת בארצות הברית, תכנן לבקר בהמשך בארגנטינה אחת המדינות הבודדות שמסכימות לקבל אותו אך נדחה. הנשיא הימין הקיצוני חאבייר מיליי, תומך מושבע של ישראל, ביקש לא לקיים את הביקור בעיתוי הנוכחי.
על פי הדיווח שפרסם הבוקר (ראשון) איתמר אייכנר באתר וויינט, הסיבה לכך היא פוליטית: בקרוב יתקיימו בארגנטינה בחירות לפרלמנט, ומיליי חושש שביקורו של ראש הממשלה יפגע בו פוליטית, אחרי שגם ככה הוא נחלש לאחרונה.
לפני כחודש הגישו עורכי דין לזכויות אדם בארגנטינה תלונה פלילית בבתי המשפט הפדרליים במדינה, שבה ביקשו להורות על מעצרו של נתניהו אם יגיע לביקור במדינה – על רקע תקרית "הרג הפרמדיקים" ברפיח בחודש מרס. זאת, לצד דיווחים שהופיעו בתקשורת המקומית על ביקור אפשרי של נתניהו בבואנוס איירס בספטמבר. כמו כן, חברי סיעת חזית השמאל המאוחד בפרלמנט בבואנוס איירס החלו לאסוף חתימות של חברי כל הסיעות על מנת לקיים דיון במליאה ולהכריז על נתניהו כאישיות בלתי רצויה. זאת, בשל הפשעים הנעשים בידי צבא הכיבוש ברצועת עזה.
עוד בנושא: https://zoha.org.il/139030/A
אנו עושים מאמצים להביא ידיעות בדוקות ומדויקות, ולא להפר זכויות יוצרים. אם נתקלת בטעות או בהפרת זכויות יוצרים, אנא פנה/י אלינו בהקדם במייל info@zoha.org.il