פועל נהרג מנפילה מגובה בנתניה; 50 עובדים נהרגו בתאונות עבודה מתחילת השנה

בחודש אוגוסט לבדו נהרגו חמישה עובדים, עלייה של כ-33% לעומת התקופה המקבילה אשתקד

עובד בן כ-30 נהרג הבוקר (שני) מנפילה מגובה במהלך עבודות שיפוץ ברחוב יעקב דורי בנתניה. על פי דוברות מד"א, בשעה 11:26 התקבל דיווח על נפילה מגובה רב של עובד. חובשים ופראמדיקים שהגיעו לזירה מצאו את הפועל כשהוא מחוסר הכרה, ללא דופק וללא נשימה, וקבעו את מותו במקום. הוא ההרוג ה-50 בתאונות עבודה מתחילת השנה, החמישי מתחילת חודש אוגוסט – עליה של כשליש במספר ההרוגים בתאונות עבודה לעומת התקופה המקבילה אשתקד.

מהקבוצה למאבק בתאונות בנייה ותעשייה נמסר "מצב בטיחות העובדים – שלא היה טוב מעולם – התדרדר אף יותר מאז הוקם משרד העבודה בחודש ינואר 2023, שהשר העומד בראשו, יואב בן צור, התפטר בחודש שעבר מתפקידו".

יצוין שפעילי פורום העובדים של חד"ש הפגינו ביום שישי בצהריים באתר בנייה בתל-אביב בו נפל אל מותו פועל סיני. המחאה נערכה באתר "מלון שרונה" דרך בגין 119, המקום בו העובד נהרג בחודש שעבר. מחד"ש עובדים נמסר "כל מעשי הטבח והזוועות שמסביב, לא קוטעות את הקטל הנמשך באתרי הבנייה. להפך – בחסותם האכיפה נזנחת עוד יותר, והעובדים נופלים הרחק מעין המצלמות והציבור".

עוד בנושא: https://zoha.org.il/139325

זירת תאונת העבודה בה נהרג אתמול פועל שנפל מגובה במהלך עבודות שיפוץ ברחוב יעקב דורי בנתניה (צילום: מד"א)

אנו עושים מאמצים להביא ידיעות בדוקות ומדויקות, ולא להפר זכויות יוצרים. אם נתקלת בטעות או בהפרת זכויות יוצרים, אנא פנה/י אלינו בהקדם במייל info@zoha.org.il

לגלות עוד מהאתר זו הדרך

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא

דילוג לתוכן