צדק לעודה הד'אלין: מאות הפגינו בתל-אביב ובירושלים בדרישה להעניש את רוצחו
המשטרה הכריזה על ההפגנה בתל-אביב כבלתי חוקית, ועצרה ארבעה מפגינים
מאות אנשים התכנסו אמש (ראשון) מול קריית הממשלה בתל אביב ובכיכר פריז בירושלים במחאה על יחס הרשויות להירצחו בידי מתנחל של הפעיל הפלסטיני עודה מוחמד חליל אל־הד'אלין בשבוע שעבר בכפר אל-ח'יר בדרום הר חברון. המוחים נשאו שלטים עם תמונתו של אל־הד'אלין וצעקו "חוריה" (חירות בערבית). אל־הד'אלין, בן 31, נורה בידי המתנחל ינון לוי שהושם במעצר בית ושוחרר מאוחר יותר.
כ־200 בני אדם מפגינים, ביניהם ח"כ עופר כסיף (חד"ש) התאספו בדרך בגין בתל אביב בקריאה "צדק לעודה הד'אלין", המשטרה הכריזה על ההפגנה כבלתי חוקית, ועצרה ארבעה מפגינים. המפגינים קראו בין היתר לשחרר את גופתו של הנרצח שמוחזקת כשבוע בידי ישראל, ונגד שחרורו ממעצר של החשוד בירי.
ח"כ כסיף מסר "אנו דורשים צדק לעודה אל-הד'אלין וצדק לאום אל ח'יר. לא ננוח עד שהצדק ייעשה, הרוצח ינון לוי יובא לדין ועודה ייקבר בכפרו בטקס מכובד והולם". "די לכיבוש! די לפשעי המלחמה!", הוסיף.
כאמור, אל־הד'אלין טרם הובא לקבורה כי המשטרה דרשה כי הוא לא ייקבר בכפרו אלא בעיירה יטא. לאחר מכן הציעה המשטרה כי הלווייתו תתקיים באישון לילה בנוכחות של עשרה אבלים בלבד. התושבים סירבו להצעה והגופה טרם שוחררה. אל־הד'אלין, אב לשלושה, היה מורה לאנגלית בכפר ושחקן כדורגל. הוא אירח בביתו פעילי שלום ומתנגדים לכיבוש מישראל מכל העולם, והיה פעיל מרכזי במסאפר יטא נגד פעולות צבא הכיבוש והמתנחלים באזור.
עוד בנושא: https://zoha.org.il/138905
אנו עושים מאמצים להביא ידיעות בדוקות ומדויקות, ולא להפר זכויות יוצרים. אם נתקלת בטעות או בהפרת זכויות יוצרים, אנא פנה/י אלינו בהקדם במייל info@zoha.org.il