פועל נפל אל מותו בתל-אביב; עובד פלסטיני נהרג בתאונת עבודה באזור התעשייה של התנחלות

בהתנחלויות שבגדה המערבית שתחת כיבוש ישראלי אין פקחים העוסקים באכיפת חוקי העבודה

פועל בן 47 נפל הבוקר (רביעי) אל מותו מגובה של חמישה מטרים באתר בנייה בשדרות בגין בתל אביב. צוות מד"א מצא אותו ללא סימני חיים וקבע את מותו ומשטרת ישראל חוקרת את נסיבות התאונה. אתמול נהרג נור אלאן עוויסאת, בן 40, תושב הכפר א-סוואחרה א-שרקייה בנפת ירושלים שברשות הפלסטינית, לאחר שנמחץ תחת מכונה להרמת מטענים שקרסה עליו במפעל אקסטל לייצור פרופילי אלומיניום באזור התעשייה שליד ההתנחלות מעלה אדומים. מאמצי חילוץ קשים נדרשו מכוחות כבאות והצלה על מנת לחלץ אותו מתחת למכונה, אולם לצוותי מד"א לא נותן אלא לקבוע את מותו.

יצוין שבהתנחלויות שבגדה המערבית שתחת כיבוש ישראלי אין פקחים העוסקים באכיפת חוקי העבודה. לשמחת המעסיקים הישראלים, השטחים הם שטח הפקר בו מנהל הבטיחות והבריאות התעסוקתית אינו פועל ואף אינו מונה את ההרוגים בתאונות עבודה בהן בכלל מניין תאונות העבודה הקטלניות. יתר על כן, מינהל הבטיחות אינו מטיל סנקציות על הפרות בטיחות.

מד"א ומכבי האש דיווחו גם אתמול בצהריים על פועל כבן 60 שנפל לתוך מכלית סולר במפעל גמא לייצור ואחזקת מכליות ברחוב בל בחיפה. העובד נפצע באורח קשה לאחר שנפל מגובה לתוך המכלית במהלך תיקון תקלה ונלכד בה. פעולות חילוץ מורכבות וממושכות נדרשו לחלצו, הוא טופל על ידי צוות מד"א ופונה לבית החולים במצב קשה, כשהוא סובל מחבלות בכל חלקי גופו. מאוחר יותר, עובד בן 32 נפצע בינוני במהלך עבודתו בבית עסק ברחוב עוצמה בירושלים. חובשים ופרמדיקים של מד"א העניקו לו טיפול רפואי ופינו אותו לבית החולים שערי צדק עם פציעה בגפיים.

עוד בנושא: https://zoha.org.il/138601

שוטרים באתר הבנייה בשדרות בגין בתל-אביב בו נפל היום למוות עובד (צילום: משטרת ישראל)

אנו עושים מאמצים להביא ידיעות בדוקות ומדויקות, ולא להפר זכויות יוצרים. אם נתקלת בטעות או בהפרת זכויות יוצרים, אנא פנה/י אלינו בהקדם במייל info@zoha.org.il

לגלות עוד מהאתר זו הדרך

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא

דילוג לתוכן