כ-100 פלסטינים נהרגו ברחבי הרצועה ביממה האחרונה; הפגנות נגד המלחמה בגבול עזה, אום אל-פחם וחיפה  

מחר צפויה הפגנה נוספת בגבול עזה, שתצא בשעה 12:00 מצומת שער הנגב

מקורות רפואיים ברצועת עזה דיווחו אמש (רביעי) כי לפחות 82 בני אדם נהרגו ברצועה אתמול בתקיפות צבא הכיבוש מהאוויר ועל הקרקע, בהם ילדים ונשים. דיווחים בסוכנות הידיעות וואפא ציינו פגיעות ישירות באזורים הומי אדם – ובהם מקומות לחלוקת מזון ותחנות טעינה לטלפונים ניידים ובלא התרעה מוקדמת. הבוקר פורסם כי 15 פלסטינים נהרגו ועשרות נפצעו משעות בתקיפות כוחות הכיבוש ברחבי הרצועה מרבית ההרוגים נרשמו באזור דיר אל־בלח שבמרכז הרצועה, שם נהרגו 10 בני אדם, מתוכם תשעה בני משפחה אחת, בהפצצה על מבנה ארעי שבו שהו פליטים סמוך למאגר מים בשכונת אל־ברכה. על פי הדיווחים שתי תקיפות נוספות באזור דיר אל־בלח הביאו למותם של שני אזרחים נוספים במחנה הפליטים א־סדאקה, ועוד חמישה הרוגים מהפצצה על בית משפחת בכית בשכונת צפאתאווי בצפון־מערב העיר עזה.

במהלך הלילה, כוחות הקרקע של הכיבוש חדרו למתחם בית החולים אל־עאוּדה שבתל א־זעתר שבצפון הרצועה, פתחו באש חיה בשטח בית החולים, והציתו את אוהלי הפליטים שהוקמו במקום. סוכנות הידיעות אי־פי דיווחה כי חיילים הקיפו שניים מבתי החולים האחרונים שעדיין מתפקדים בצפון הרצועה, והם מונעים יציאה מהמתקנים או כניסה אליהם. כך על פי ארגוני סיוע ואנשי צוות בשני המוסדות – בית החולים האינדונזי ובית החולים אל־עאודה. משרד הבריאות ברצועה מסר כי בית החולים האינדונזי הושבת כליל, לאחר שהותקפו והושמדו שלושה גנרטורים ומכלי דלק. כמו כן, מנהלו של בית החולים כמאל עדואן אמר כי המוסד אינו פעיל, וציין כי בקרבתו פועלים חיילים וכטב"מים. ביום שישי פרסם דובר הצבא הודעת פינוי באזורים נרחבים בצפון הרצועה ואמש פורסמו עוד הודעות. כל שלושת בתי החולים שוכנים באזור הפינוי. ארגון הבריאות העולמי מסר כי יש "סכנה חמורה" שכל בתי החולים בצפון הרצועה ייסגרו לחלוטין.

יצוין שמשרד הבריאות בעזה הודיע הבוקר כי 16,506 ילדים נהרגו בעזה מתחילת המלחמה, בהם 916 תינוקות בני פחות משנה. לפי הנתונים, 4,365 מהילדים שנהרגו היו בני שנה עד חמש, ו-6,101 היו בני שש עד 12. היתר היו בני 17-13 במותם. המשרד צירף להודעתו רשימה של כל שמות הילדים שנהרגו. לפי המשרד, מאז 7 באוקטובר 2023 נהרגו 53,655 בני אדם ונפצעו 121,950.

בתוך כך, שורה ארוכה של ארגונים ישראלים פרסמו גילוי דעת בו נאמר "במהלך הימים האחרונים, ישראל מחריפה את ההתקפות ברצועת עזה, לאחר למעלה מעשרה שבועות בהם היא חוסמת כל כניסת סיוע וסחורות. הצהרת ראש ממשלת ישראל, בדבר הכנסת 'כמות בסיסית של מזון לאוכלוסייה' על מנת לאפשר את המשך הפעילות הצבאית, מלמדת כי ישראל מתכוונת להמשיך לעשות שימוש בלתי חוקי בהכנסת סיוע כמנוף לחץ פוליטי.   כל יום הצבא הישראלי הורג ופוצע מאות בני אדם. במקביל, כל תושבי הרצועה מצויים בסכנה אפשרית של רעב המוני, מערכת הבריאות קורסת בשל מחסור חמור בתרופות, ציוד רפואי ודלק. ישראל יוצרת בכוונת מכוון תנאים בלתי אפשריים לקיום בעזה, במטרה מוצהרת להוציא לפועל תכנית לטיהור אתני. על ישראל להפסיק את ההתקפות ולאפשר כניסת סיוע לאלתר!"

לדברי ארגונים, "התוכנית המתגבשת על ידי ארה"ב וישראל לחלוקת אספקה לא עונה על הצרכים ההומניטריים שנוצרו כתוצאה מחסימת הסיוע וההתקפות הצבאיות הקשות. האו”ם וארגונים הומניטריים בינלאומיים נוספים הפועלים בשטח דחו את התוכנית באופן גורף בטענה שהיא לא עומדת בסטנדרטים הומניטריים אוניברסליים. ישראל הצהירה בגלוי שתוכנית זו באה יד ביד עם הרחבת נוכחותה הפיזית בעזה והעברה בכפייה של האוכלוסייה האזרחית. אסור שפשעי מלחמה שישראל מבצעת, העלולים לעלות לכדי פשעים נגד האנושות, יתקבלו בשתיקה מתמשכת והיעדר פעולה מצד הקהילה הבינלאומית".

"כולנו שבים וקוראים לשחרור מיידי וללא תנאי של כל החטופים. במקביל, על ישראל לעצור מייד את התקפותיה, לחדול ממדיניות הרעבה, לפתוח את המעברים לכניסת סיוע וסחורות לרצועת עזה, ולאפשר לארגוני הסיוע הבינלאומיים הפעילים ברצועה לבצע את עבודתם", הדגישו.  בין הארגונים שהצטרפו לקריאה: אשה לאשה מרכז פמיניסטי חיפה, איתך-מעכי, אמהות נגד אלימות, אקדמיה לשוויון, בית הספר לשלום בנווה שלום, במקום, בצלם, גישה, האגודה לזכויות האזרח, המוקד להגנת הפרט, זזים, יש דין, כאן זה לא אולפן, לוחמים לשלום,

מחסום-וואצ', מסתכלים לכיבוש בעיניים, נווה שלום, עוז ושלום, עו"סות דמוקרטיה, עיר עמים, עמק שווה, עקבות, פורום המשפחות השכולות, פסיכואקטיב, פעילי בקעת הירדן, קבוצת עבודה מדינית, קול אחר, קולקטיב מזרחי-אזרחי, קול רבני לזכויות אדם, רופאים לזכויות אדם, רעך כמוך, שוברים שתיקה ותרבות של סולידריות.

מחר צפויה הפגנה נוספת בגבול עזה, שתצא בשעה 12:00 מצומת שער הנגב (צומת הקשתות), בדרישה "לעצור את ההרג והפקרת החטופים, ולהידברות ושלום ישראלי-פלסטיני". חד"ש קראה לחבריה להצטרף למחאה, לפיכך נדחתה המשמרת שאמורה הייתה להתקיים באותה שעה ביפו מול מעונו של שגריר צרפת בישראל. בשבת תתקיים הפגנה נוספת בעיר אום אל-פחם בסיסמא "מתנגדים למלחמת ההשמדה", בשעה 16:00 בכיכר אלעיון בדרך אל-קודס. כמו כן, ביום שישי 31 במאי, תיערך עצרת נגד הכיבוש והמלחמה בעיר חיפה.

 

עוד בנושא:

https://zoha.org.il/137472

נפרדים מיקיריהם שנהרגו אתמול בהפצצות בחצר בית החולים נאסר בחאן יונס, דרום הרצועה (צילום: עבד רחים ח'טיב / פלאש 90)

אנו עושים מאמצים להביא ידיעות בדוקות ומדויקות, ולא להפר זכויות יוצרים. אם נתקלת בטעות או בהפרת זכויות יוצרים, אנא פנה/י אלינו בהקדם במייל info@zoha.org.il

לגלות עוד מהאתר זו הדרך

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא

דילוג לתוכן