קולות המחאה: נתניהו אחראי להרג 45 אלף פלסטינים מתושבי רצועת עזה
מתוך דבריו של יעקב גודו בהפגנה נגד ממשלת הימין שנערכה במרכז חורב בחיפה בשבת האחרונה
היום אנחנו סופרים 442 ימים לטבח הנורא, יום טבח נתניהו, אשר לא יימחק לעד מספר דברי הימים של מדינת ישראל. 442 ימים לפשע הגדול נגד האנושות שרשום על שמו של ראש ממשלת ישראל וממשלתו הארורה, יום בו נרצחו 1,500 אזרחי מדינת ישראל ואזרחים זרים ו-251 נשים, גברים וטף נלקחו כבני ערובה לעזה. 100 מהם עדיין נמצאות ונמצאים במנהרות העיר התחתית עזה. הפשע נגד האנושות שמכוון אליהם ואל משפחותיהם, מתבצע בימים ובשעות אלה ממש. פשע אי החזרתם זועק לשמיים, ואנחנו, החברה האזרחית הליברלית, תובעים את החזרת כולם – עכשיו, עכשיו, עכשיו!
האחריות לאי-החזרת החטופים, האחריות למלחמה הנפשעת ברצועת עזה, האחריות להרג ולרצח של למעלה מ-45 אלף מתושבי הרצועה – נשים, ילדים ומבוגרים; האחריות להפיכת הצבא שלנו לצבא שמבצע פשעי מלחמה ביודעין; האחריות הזאת היא של ראש הממשלה וממשלתו הנפשעת, הצובעת את ישראל כמדינה בעלת גוונים נאציים.
כל תהליכי החקיקה בכנסת: מלחמת החורמה שהוכרזה על מערכת המשפט, על היועצת המשפטית לממשלה ועל שומרי הסף שלנו ככלל; ניסיונות החקיקה להדרת 20% מאוכלוסיית המדינה מהשתתפות בבחירות תוך הגדרת נציגיהם כתומכי טרור; הגדרת אנשי מחאה כטרוריסטים ומעצרם כבר יותר מחודש. באותה עת, אנשי טרור יהודי בשטחים הכבושים אפילו אינם נעצרים לחקירה בעודם שורפים ומשחיתים רכוש, מגרשים קהילות רועים ממקום מושבן, ולעיתים גם יורים כדי להרוג כי בא להם. הגיבוי לו הם זוכים מצד שרים וחברי כנסת בעלי השקפות פשיסטיות וניאו-נאציות מראה לנו את הכיוון אליו מנסים להוליך את המדינה שאותה אנחנו כל כך אוהבים.
אני, שאיבדתי את בני תום בבוקר 8 באוקטובר, אומר לכם: אסור לנו לאבד את המדינה לחבורת הפושעים, חברי ארגון הפשע הפשיסטי שסר למרותו של נתניהו. ראש הממשלה הנאשם בפלילים חייב לעמוד למשפט על בגידה במולדת – על כל המשתמע מכך. הוא וכל החבורה צריכים לשבת על ספסל הנאשמים!
אני קורא להתחיל במרי אזרחי, להפסיק להתנדב ולמלא את מקומה של ממשלה חסרת יכולת וחסרת חזון ואופק. כולנו צריכים להצטרף למאמץ: לצאת לרחובות, להגיע לירושלים, לצור עליה בהמוני אנשים, וכמובן להגיע לשערי הכנסת ולסגור עליה – אין יוצא ואין בא. בחג החנוכה הקרוב אל תדליקו נרות, אל תצפו לנסים ואל תשירו "מעוז צור ישועתי". הצר המנבח מגיח מתוכנו ובו צריך להילחם מלחמת חורמה, לנצח בה בלי להתנצל ובלי להתבייש, ואז להפסיק את מלחמת הדמים בסובבים אותנו, לחתור להידברות ולשלום ולהחזיר הביתה את כולם!
מתוך דבריו של יעקב גודו בהפגנה נגד ממשלת הימין שנערכה במרכז חורב בחיפה בשבת האחרונה, 21.12
סרטון – נאומו של יעקב גודו בסוף השבוע האחרון בחיפה:
אנו עושים מאמצים להביא ידיעות בדוקות ומדויקות, ולא להפר זכויות יוצרים. אם נתקלת בטעות או בהפרת זכויות יוצרים, אנא פנה/י אלינו בהקדם במייל info@zoha.org.il