עובדי בואינג שבו לעבודה לאחר שבעה שבועות שביתה: יקבלו תוספת של 38% לשכרם

השביתה הייתה היקרה ביותר בארה"ב ב-25 השנים האחרונות ועלתה לחברת התעופה 6.5 מיליארד דולר

רבבות עובדי הייצור בענק התעופה בואינג בארה"ב שבו הבוקר (רביעי) לעבודה בתום שבעה שבועות שביתה. העובדים הצביעו בתחילת השבוע בעד ההצעה העדכנית להסכם הקיבוצי החדש שהציעה ההנהלה לשיפור תנאי לשכר והעבודה. לפי ההצעה שהתקבלה, העובדים יקבלו העלאה מיידית של 13% בשכר ועוד העלאות של 9% בכל שנה בשנתיים הבאות, ולאחר מכן העלאה של 7% בשנה הרביעית והאחרונה של ההסכם. מדובר בהעלאה של 38% כאשר העובדים בתחילת השביתה דרשו 40%. לפי התנאים המוסכמים, העובדים יקבלו גם בונוס של 12 אלף דולר, שאת חלקו יוכלו להפריש לפנסיה.

ההצעה התקבלה ברוב של 59% זאת לאחר שההצעה הראשונה נדחתה כמעט פה אחד על ידי איגוד העובדים מה שהוביל לפתיחת השביתה. גם ההצעה השנייה שהעבירה הנהלת בואינג ב-23 באוקטובר נדחתה על ידי העובדים, במקרה זה ברוב של 64%.  כך הסתיימה השביתה היקרה ביותר בארה"ב מזה יותר מ-25 שנים. על פי הידיעות בעיתונות הכלכלית האמריקאית, השביתה עלתה לענקית התעופה 6.5 מיליארד דולר, כשהעלות הכוללת לכלכלה האמריקאית עמדה על 11.5 מיליארד דולר.

 

עוד בנושא:

 

"הסתיימה השביתה בבואינג" ידיעה מתפרצת בטלוויזיה האמריקאית (צילום מסך)

אנו עושים מאמצים להביא ידיעות בדוקות ומדויקות, ולא להפר זכויות יוצרים. אם נתקלת בטעות או בהפרת זכויות יוצרים, אנא פנה/י אלינו בהקדם במייל info@zoha.org.il

לגלות עוד מהאתר זו הדרך

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא

דילוג לתוכן