מתנחלים הציתו כלי רכב באל-בירה; 1,536 מתקפות של מתנחלים נגד פלסטינים בשנה האחרונה

בשעות הבוקר המוקדמות התעוררו תושבי העיר בעקבות שמיעת ירי, נגרם נזק למבנים ורכבים רבים

18 כלי רכב הוצתו ושני בנייני מגורים ניזוקו לפנות בוקר (שני) בעיר אל-בירה ובכפר דיר דיבוואן הסמוכים לרמאללה בשטחים הפלסטינים הכבושים. המתנחלים המציתים ריססו על אחד הקירות את הכתובת "על יו"ש – מלחמה". בסרטון ממצלמות אבטחה נראית קבוצה של רעולי פנים מציתים מכוניות ונמלטים.

בשעות הבוקר המוקדמות התעוררו תושבי העיר בעקבות שמיעת ירי באזור התעשייה. לאחר מכן הם יצאו וגילו כי כלי רכב רבים הוצתו וכן כי נגרם נזק למבנים רבים. תושבים אמרו כי הפורעים הם מתנחלים אשר נכנסו לאזור התעשייה שבו יש גם בנייני מגורים והעלו כלי רכב רבים באש, אשר התפשטה במהירות לעבר המבנים הסמוכים.

נביל אבו רודיינה, דוברו של הנשיא הפלסטיני מחמוד עבאס, גינה את המעשים ומסר לסוכנות הידיעות וואפא כי "פשעי ותקיפות המתנחלים הם תוצאה של המשך מדיניות השמדת העם שמנהלת מדינת ישראל כלפי הפלסטינים". משרד האו"ם לתיאום עניינים הומניטריים בשטח הפלסטיני הכבוש תיעד מאז אוקטובר אשתקד ועד ל-21 באוקטובר האחרון כ-1,536 מתקפות שביצעו מתנחלים נגד פלסטינים, ש-152 מתוכן הובילו לנפגעים פלסטינים, 1,226 מתוכן הובילו לנזק לרכוש פלסטיני, ו-158 הובילו לנפגעים ולנזק לרכוש גם יחד.

עוד בנושא: https://zoha.org.il/133238

כלי רכב שהוצתו ובנייני מגורים שניזוקו בהתקפת מתנחלים בשעות הבוקר באל-בירה (צילום: וואפא)

אנו עושים מאמצים להביא ידיעות בדוקות ומדויקות, ולא להפר זכויות יוצרים. אם נתקלת בטעות או בהפרת זכויות יוצרים, אנא פנה/י אלינו בהקדם במייל info@zoha.org.il

לגלות עוד מהאתר זו הדרך

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא

דילוג לתוכן