החיזבאללה: מתחוללים קרבות עזים נגד הפולש; 55 בני אדם נהרגו בהפצצות ברחבי לבנון

ח"כ איימן עודה "נתניהו בשיכרון כוח גורר את האזור למלחמה שתגבה אלפי קורבנות אנו לא נלך שבי אחריו"

דובר החיזבאללה מסר הבוקר (רביעי) כי "קרבות עזים נגד הפולש הישראלי" מתחוללים בסביבות הכפר מארון א-ראס שבדרום לבנון. על פי עיתוני ביירות, הצבא הישראלי הורה אתמול והיום לתושבי 47 כפרים באזור לנטוש את בתיהם בגלל הקרבות.

דובר צה"ל בערבית אביחי אדרעי הודיע בחשבונו ברשתות החברתיות כי על תושבי יישובים בדרום לבנון להתפנות לצפון נהר האוואלי, עשרות קילומטרים צפונית מהגבול עם ישראל. בין היתר, מופנית ההודעה ליישובים בפתאי העיר צור המרוחקים יותר מ-20 קילומטרים מקו הגבול עם ישראל. גם אתמול הודיע אדרעי כי על תושבי יישובים רבים בדרום המדינה להתפנות צפונית לאוואלי.  על פי העיתונות הלבנונית מתחילת הקרבות בשבוע שעבר כמיליון תושבים נטשו את בתיהם, מהם כ-156 אלף שמצאו מקלט בבתי ספר ומוסדות חינוך. מאז יום שני שעבר כל מערכת החינוך הלבנונית מושבתת, כדי לפנות את הכיתות לטובת העקורים.

רשת אל-ערביה הסעודית דיווחה היום כי ארבעה בנייני מגורים נהרסו הלילה בתקיפות ישראליות בדאחיה שבביירות. על פי הודעה של משרד הבריאות בביירות, אתמול נהרגו 55 אזרחים בהפצצות הישראליות בייחוד בדרום ובבקאע ו-156 נפצעו. מנתונים שמסר המשרד עולה כי מאז ה-8 באוקטובר 2023 נהרגו 1,873 בני אדם ו-9,134 נפצעו. מיום שני שעבר, נהרגו 1,073 בני אדם ו-2,955 נפצעו.

ח"כ איימן עודה (חד"ש) פרסם אמש הודעה לפיה "נתניהו בשיכרון כוח ובטירוף גורר את האזור למלחמה שתגבה אלפי קורבנות. אל תלכו שבי אחריו. אנו לא נלך שבי אחריו". "יש להפסיק את המלחמה מיד. מתי יבינו כל המוסתים בדעתם כי בשביל לחיות בשלום ובביטחון יש נושא אחד שהוא לב הסכסוך והוא הסוגייה הפלסטינית ורק סיום הכיבוש ומדינה לצד מדינה יביאו שלום", הוסיף.

עוד בנושא: https://zoha.org.il/132522

פעילי שלום הפגינו ביום שני בלילה נגד המלחמה בלבנון בעזה במרכז ירושלים ובין היתר החזיקו כרזות עם צילומים החטופים בעזה. דקות ספורות לאחר שהחלו לצעוד הם הותקפו בידי שוטרים שקרעו את הכרזות (צילום: פרי ג'רוזלם)

אנו עושים מאמצים להביא ידיעות בדוקות ומדויקות, ולא להפר זכויות יוצרים. אם נתקלת בטעות או בהפרת זכויות יוצרים, אנא פנה/י אלינו בהקדם במייל info@zoha.org.il

לגלות עוד מהאתר זו הדרך

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא

דילוג לתוכן