זעם בקרב עובדי פולקסווגן: ענק הרכב הגרמני הוא רווחי אך ההנהלה רוצה לסגור מפעלים
ההנהלה מבקשת לתפוח את ההסכם הקיבוצי הקיים, איגוד העובדים הבהיר כי הוא מוכן לנקוט בצעדים ארגוניים
זעם בקרב העובדים בעקבות ההודעה שמסרה הנהלת ענק הרכב הגרמני פולקסווגן לפיה שוקלת לסגור מפעלים בגרמניה. זאת, לראשונה מאז נוסדה החברה לפני 87 שנים. סגירת המפעלים שתוביל לרבבות פיטורים, עלתה במועצת המנהלים בגלל שהחברה לא עמדה בקיצוץ בהוצאות כפי שתוכנן. יצוין שהתאגיד הוא רווחי, אך ההנהלה רוצה "לשמור על רווחיות שנתית של שתי ספרות".
החברה עדכנה את איגוד העובדים אי-גה מטאל על התוכנית לסגור לפחות מפעל אחד לייצור כלי רכב ומפעל נוסף לייצור חלקים בגרמניה. אך האיגוד מסרב לקבל את רוע הגזירה ונשיאת האיגוד המייצג כ-3 מיליון עובדים בתעשיית המתכת, קריסטינה בנר, מסרה לעיתונות ש"ישנם פתרונות נוספים לפני שלב הפיטורים". בין היתר, האיגוד מציע שבוע עבודה של 4 ימים ללא פגיעה בשכר וללא פיטורים. אך בנר הבהירה שהיא תגבה כל החלטת הוועדים בחברה – כולל הכרזה על שביתה.
החברה מעסיקה כ-300 אלף עובדים בגרמניה, המייצגים כמעט חצי מכלל העובדים ברחבי העולם. ההנהלה מציעה, בין היתר, לדון מחדש על ההסכם הקיבוצי שתחולתו תפוג ב-2029.
בכל ההסכמים שנחתמו בתאגיד מאז 1994 פולקסווגן הבטיחה לעובדיה "ביטחון תעסוקתי", לפיו פיטורין מהעבודה יגיעו רק כתוצאה מיציאה לפנסיה מוקדמת על פי בקשת העובד או הסכם עם הוועדים על קיצוצים.
אך יו"ר מועצת העובדים, דניאלה קבלו, הבהירה שאין בכוונת הוועדים לפתוח את ההסכמים ושהם אף מוכנים לנקוט בצעדים ארגוניים ועד שביתה ללא הפסקת זמן כדי לסכל את סגירת המפעלים. "ועדי העובדים מתנגדים לכל הצעות ההנהלה ולא נרשה שיחסלו אותנו. באסיפות עובדים שנערכו השבוע במפעלים השונים הבהרנו זאת היבט" הוסיפה קבלו.
בתוך כך, תשע שנים אחרי פרשיית "דיזלגייט", שערוריית זיוף פליטות המזהמים שטלטלה את פולקסווגן — המנכ"ל שעמד אז בראש יצרנית המכוניות הגדולה ביותר באירופה עומד סוף סוף לדין בגין הונאה. מרטין וינטרקורן, התייצב בשבוע החולף בבית משפט בגרמניה ומסר "שלא ידע" על ההונאה ושלא נמסר לו כל מידע על כך במשך השנים. האישומים נגדו התעכבו עקב בעיות בריאותיות שמנעו ממנו לעמוד לדין.
אנו עושים מאמצים להביא ידיעות בדוקות ומדויקות, ולא להפר זכויות יוצרים. אם נתקלת בטעות או בהפרת זכויות יוצרים, אנא פנה/י אלינו בהקדם במייל info@zoha.org.il