בגולן קוראים להקמת ועדת חקירה בינלאומית בעקבות האסון במג'דל שמס
על רקע חילופי האשמות בין ישראל לחזבאללה, בגולן דורשים למנות ועדת חקירה עצמאית למציאת האשמים
אל-מרצד, ארגון הזכויות האדם הוותיק הפועל בגולן הסורי הכבוש, פרסם בשבוע שעבר (7.8) קריאה להקמת ועדת חקירה בינלאומית בעקבות האסון שאירע במג'דל שמס ב-27 ביולי. רקטה שהתפוצצה במגרש כדורגל בעיירה הביאה למותם של 12 ילדים בגילאי 16-10 ולפציעתם של 32 בני אדם נוספים – מהם 14 פצועים קשה.
לפי סרטונים שהופצו ברשתות החברתיות ודיווחים של עדי ראיה, 15 שניות בלבד חלפו בין הפעלת צופרי האזעקה לבין הפיצוץ. ישראל וחזבאללה האשימו זה את זה בתקרית. דובר צה"ל דניאל הגרי טען כי הילדים במג'דל שמס נהרגו מפגיעת רקטה מסוג "פאלק 1" בעלת ראש קרב במשקל 50 ק"ג שנורתה בידי חזבאללה. רקטה זו מיוצרת בידי איראן, ולכן רק חזבאללה יכול היה לשגרה. חזבאללה מצדו דחה לחלוטין את ההאשמות הישראליות, והבהיר כי ישראל עומדת מאחורי הפיצוץ. חלק מהתושבים העלו את הסברה כי הפיצוץ היה תוצאה של ניסיון יירוט כושל של "כיפת ברזל", כפי שאירע בשבוע שעבר מדרום לנהריה.
בהודעה שפרסם אל-מרצד, הארגון "מגנה פשע זה בחריפות הרבה ביותר וקורא בדחיפות לחקירה בינלאומית בלתי-תלויה שתזהה את האשמים, תחשוף את האמת ותבטיח צדק לקורבנות ולמשפחותיהם". עוד קראה ההודעה לרשויות הישראליות לאפשר לוועדת חקירה בינלאומית גישה למג'דל שמס ולהתיר לה לקיים חקירה יסודית של התקרית, תוך היעזרות במומחים ובחינה של כל הראיות והעדויות הזמינות. כמו כן הציע אל-מרצד כי את החקירה תוביל ועדת החקירה הבינלאומית העצמאית בנושא השטחים הפלסטיניים הכבושים, ירושלים המזרחית וישראל, הפועלת בחסות האו"ם.
יתר על כן, קרא הארגון לישראל "לממש את חובתה לפי הדין הבינלאומי להגן על האוכלוסייה הסורית החיה תחת כיבוש צבאי ישראלי בגולן מפני פעולות צבאיות". הארגון הדגיש כי מחובתה של ישראל ככוח כובש להגן על האוכלוסייה הנכבשת ולהימנע מהצבת מטרות צבאיות בתוך ריכוזי אוכלוסייה אזרחית או סמוך להם.
אנו עושים מאמצים להביא ידיעות בדוקות ומדויקות, ולא להפר זכויות יוצרים. אם נתקלת בטעות או בהפרת זכויות יוצרים, אנא פנה/י אלינו בהקדם במייל info@zoha.org.il