בר-דוד: אין מענה לעובדים בתכנית הפיצויים של האוצר
על פי הודעת האוצר, יינתן שיפוי רק למעסיקים בגין היעדרות עובדים בטווח של עד 7 קילומטרים מהרצועה

יו”ר ההסתדרות ארנון בר-דוד שיגר הבוקר (ראשון) מכתב לשר האוצר בצלאל סמוטריץ’ וליו”ר ועדת הכספים ח”כ משה גפני בעקבות פרסום מתווה התמיכה והפיצויים בעקבות המלחמה. יו”ר ההסתדרות מתריע כי המתווה המוצע לעובדים הוא חלקי ביותר ו”הוא צפוי לייצר פגיעה משמעותית בכוח העבודה בטווח הזמן הקצר והבינוני”. בשל כך מציע בר-דוד לאמץ בדחיפות שורת מהלכים, שכבר בוצעו בהצלחה בעבר בעתות חירום, “שיתמרצו את שימור יחסי העבודה בין עובדים למקומות העבודה וימנעו פגיעה כלכלית נרחבת”.
על פי הודעת האוצר מהשבוע שעבר, יינתן שיפוי רק למעסיקים בגין היעדרות עובדים בטווח של עד 7 קילומטרים מהרצועה, כולל אשקלון. לדברי יו”ר ההסתדרות, היעדר שיפוי במסלול שכר לכל האוכלוסייה שמושפעת ממצב החירום יוביל לפיטורי עובדים ולאי תשלום שכר בגין ימי ההיעדרות או הוצאה כפויה לחל”ת. “חמור מכך – משמעות המהלך היא שמדינת ישראל מסירה אחריות לתשלום שכר בגין אי-הגעה לעבודה בשל הנחיות פיקוד העורף. בכך, מפרה המדינה את האמון בינה לבין אזרחיה, המעסיקים והעובדים – ועשויה להוביל לכך שייפגע הציות להנחיות פיקוד העורף והדבר יעלה בחיי אדם”, הזהיר בר-דוד.
עוד מציין יו”ר הסתדרות כי אין מקום להוצאה המונית לחל”ת, וכי לגבי אלו שאין מנוס להוציאם – יש לספק להם רשת ביטחון ראויה. בר-דוד פורט רשימת הקלות הכרחיות בקביעת הזכאות לדמי אבטלה בין היתר בדמות תשלום דמי אבטלה גם לעובדים שלא נותרה להם מכסת ימי אבטלה. “יש מקום להרחבת רשת הביטחון גם דרך המוסד לביטוח לאומי במקומות שמתווה האוצר לא נותן להם מענה”, הבהיר.
יו”ר ההסתדרות דואג, כדרכו, גם למעסיקים ולדבריו כי יש לתת פתרונות ייעודיים גם לעסקים עם מחזור של 400 מיליון שקל ומעלה, וכי שיעור השיפוי בגין רכיב השכר במענק צריך לעמוד על 80% מסך עלויות השכר (בדומה לנהוג במדינות מפותחות רבות, על בסיס מה שנהוג לכנות “המודל הגרמני”), ולא על 60% כפי שהוצג במתווה.
לסיכום אמר: “בשעה קשה זו, שבה אנו מספידים את מתינו תוך שאנו מלאי נחישות להגן על עצמנו מפני אויבינו ובטוחים בכוחנו, ברור לנו כי אנו נדרשים לאורך נשימה ולעורף חזק על מנת להגיע לניצחון. אנו סמוכים ובטוחים כי כולנו רואים את חשיבות הרציפות התפקודית של המשק והעורף בעת הזו, שאינה מאפשרת הותרתם של עובדים ועסקים ללא כל רשת ביטחון כלכלית”. יצוין ששר האוצר נפגש ביום חמישי האחרון בלשכתו בירושלים עם יו”ר ההסתדרות בטרם הציג סמוטריץ’ את תוכניתו, אך לא נמסרו פרטים על תוכן השיחה. “בפגישה נדונה התוכנית הכלכלית למשק בעת המלחמה, וההיערכות לקראת חזרת המשק לפעילות”, מסר דובר משרד האוצר.
עוד בנושא: https://zoha.org.il/124748
אנו עושים מאמצים להביא ידיעות בדוקות ומדויקות, ולא להפר זכויות יוצרים. אם נתקלת בטעות או בהפרת זכויות יוצרים, אנא פנה/י אלינו בהקדם במייל info@zoha.org.il