fbpx

עיתונאים מופיעים פי 2 מעיתונאיות בתקשורת המשודרת בשפה העברית

ערוץ הטלוויזיה הציבורי כאן 11 הוא היחיד שהציג ייצוג גדול יותר לנשים מאשר לגברים, בחלק מהתקופה שנמדדה

עיתונאים מופיעים פי 2 מעיתונאיות בתוכניות החדשות והאקטואליה המרכזיות בתקשורת המשודרת בשפה העברית בישראל, כך עולה ממדד ייצוג הנשים, פרויקט משותף ל”עין השביעית”, ארגון העיתונאים והעיתונאיות בישראל ועמותת “הצלחה”. מהבדיקה עולה כי רק 32% ממי שהופיעו בתוכניות החדשות והאקטואליה היו עיתונאיות ואילו 68% היו גברים. נתון זה חזר על עצמו בשתי תקופת המדגם.

ייצוג החֶסֶר לנשים בתוכניות חדשות ואקטואליה בולט בעיקר בשידורי הרדיו, אך קיים גם בשידורי הטלוויזיה. בעוד היחס בערוצי הטלוויזיה עמד על 61% גברים לעומת 39% נשים, הפער בערוצי הרדיו עמד על 77% גברים לעומת 23% נשים.

ערוץ הטלוויזיה הציבורי כאן 11 הוא היחיד שהציג, בחלק מהתקופה שנמדדה, ייצוג גדול יותר לנשים מאשר לגברים. שער הערוצים המסחריים מדדים הרחק מאחור, בהבדלים קטנים (ערוץ 14 עם 39% נשים, ערוץ 12 עם 37% וערוץ 13 עם 35%). בתחתית הטבלה נמצאות שתי תחנות רדיו: גלי-צה”ל ו-103 אף-אם עם 80% הופעות של עיתונאים גברים.

פער דומה, של ייצוג כפול לעיתונאים גברים, התגלה גם כשנבדק מספר העיתונאיות והעיתונאים שהופיעו בתוכניות השונות, ללא התחשבות במספר ההופעות שלהם בכל תוכנית. בשבוע המדגמי הראשון נספרו 303 עיתונאים מתוכם 107 עיתונאיות (כ-37%). בשבוע המדגמי השני נספרו 313 עיתונאים, מתוכם 99 נשים (כ-32%). השוואה בין הערוצים השונים מציבה את ערוץ הטלוויזיה הציבורי כאן 11 במקום הראשון מבחינת ייצוג נשים. 47% ממי שהופיעו בתקופת הבדיקה היו עיתונאיות, לעומת 53% עיתונאים. בשבוע הבדיקה המדגמית השני נמצא כי היה רוב להופעותיהן של נשים (52%), נתון חריג שלא חזר על עצמו באף ערוץ שנכלל בבדיקה.

לדו”ח המלא: https://the7eye.org.il/493832

ריקי הראל בעת מהדורת החדשות של תאגיד השידור הציבורי (צילום: כאן)

אנו עושים מאמצים להביא ידיעות בדוקות ומדויקות, ולא להפר זכויות יוצרים. אם נתקלת בטעות או בהפרת זכויות יוצרים, אנא פנה/י אלינו בהקדם במייל info@zoha.org.il

דילוג לתוכן