fbpx

בריוני אם תרצו חמושים ניסו למנוע סיור של דיפלומטים אירופים בשטחים הכבושים

מבצלם נמסר: "תודה ל'אם תרצו', בעזרתם הדוחות שייצאו בעקבות הסיור ישקפו לעולם את האמת על הטיהור האתני"

בריונים של הארגון הפשיסטי “אם תרצו” ניסו למנוע אתמול (רביעי) סיור דיפלומטים בקהילות הפלסטיניות המאוימות בגירוש בשטחים הכבושים. הסיור נערך ביוזמת פעילי בצלם שמסרו “תודה ל’אם תרצו’ על הסרת המסכות, בעזרתם הדוחות שייצאו בעקבות הסיור יתווכו לעולם את האמת על הטיהור האתני בגדה המערבית ועל אלימות המתנחלים”.

במהלך סיור דיפלומטים שהוצאנו בהשתתפות נציגיהן של עשר מדינות מהאיחוד האירופי, הגיעו למקום חמישה פעילי ימין, חלקם חמושים, לכפר ואדי א-סיק מזרחית לרמאללה, נכנסו לשטח פרטי של פלסטינים, איימו והפריעו למהלך הסיור ולתושבים.

כדי להימנע מעימות עם פעילי הימין החמושים הסיור נמשך בכפר טייבה שבשטח  בי, אך אנשי הימין רדפו אחרי השיירה אחד מאנשי הימין נופף באקדחו בתוך הכפר. יצוין שהמשטרה הפלסטינית עצרה את אחת מהמכוניות של אנשי הימין, בשעה שהחמוש ברח במכונית אחרת.

אנשי בצלם הסבירו לדיפלומטים ש”מה שמתרחש עכשיו בגדה המערבית הוא מצב חירום חסר תקדים. תוך כשלושה חודשים ארבע קהילות נטשו את בתיהן וברחו. וזו עלולה להיות רק ההתחלה – זהו טרנספר”.

בשנתיים האחרונות גורשו לפחות שש קהילות בגדה המערבית מבתיהן. באזור שממזרח ומצפון-מזרח לרמאללה הועברו בכפייה ארבע קהילות רועים: ראש א-תין, עין סאמייה, אל בקעה ואל קבון. בשנים האחרונות הוקמו סביבם, בסיוע המדינה, כמה מאחזים וחוות חקלאיות, שהראשון בהם – החווה של מיכה – הוקם ב-2018. בדומה למאחזים בשאר חלקי הגדה המערבית, גם הם זוכים לחיבור כמעט מיידי לתשתיות של מים, חשמל ודרכים, נהנים מחסינות מפני הריסות ותושביהם פועלים בתיאום ובשיתוף פעולה מלא עם צבא הכיבוש המספק להם הגנה. חלק מהמאחזים הוקמו על שטחים שישראל הגדירה “שטח אש”, בהם באופן רשמי אסור להקים יישובים, אך המדינה בכל זאת תמכה בהקמתם.

באזור דרום הר חברון הועברו בכפייה לפחות שתי קהילות נוספות: הקהילה הראשונה: ח’ירבת סימרי; מנתה שתי משפחות של שני אחים, שמנו עשרים בני אדם, שמונה מהם קטינים. על ראש הגבעה שעליה גרו הוקם ב-1998 המאחז מצפה יאיר ומאז התגברו מעשי האלימות. מתנחלים התנכלו לבני המשפחה, איימו עליהם, נכנסו לבתיהם, מנעו מהם לרעות את הצאן ופלשו לבתיהם. ב-2020 מתנחלים הביאו למקום עדר בקר, אותו רעו באדמות שבהן נהגו תושבי הקהילה לרעות. ביולי 2022 החליטו התושבים לעזוב. הקהילה השנייה היא וידאדי א-תחתא.

עוד בנושא: https://zoha.org.il/113753

תושבי קהילת אל בקעה עוזים את בתיהם, יולי 2023 (צילום: בצלם)

אנו עושים מאמצים להביא ידיעות בדוקות ומדויקות, ולא להפר זכויות יוצרים. אם נתקלת בטעות או בהפרת זכויות יוצרים, אנא פנה/י אלינו בהקדם במייל info@zoha.org.il

דילוג לתוכן