fbpx

עימותים פרצו עם אנשי הרב ברלנד המנסים לייהד את מנזר סטלה מאריס בחיפה

אנשי קהילת "שובו בנים" מקיימים לאחרונה תפילות ליד המנזר בטענה שבמקום קבור הנביא אלישע

עימותים פרצו הבוקר (ראשון) בין חסידי ברסלב שהגיעו להתפלל בכנסיית סטלה מאריס בחיפה לתושבים הערבים שבאו למקום מרחבי הארץ להגן על המקום. שוטרים שהגיעו למקום פינו את המתפללים היהודים. קבוצה של עשרות תלמידי ישיבה התפללו בכניסה בכנסיה בהסעה במסגרת המאמצים לייהד את המקום. משטרת חיפה פתחה בחקירת נסיבות הגעת האוטובוס באופן מאורגן. בנוסף צוות שיטור של תחנת חיפה נשאר במקום לשמירת המקום הקדוש לנוצרים.

אנשי ברסלב, הנמנים עם קהילת “שובו בנים” של הרב אליעזר ברלנד, מקיימים לאחרונה תפילות ליד המנזר ובעבר אף נצפו שניים מהם מתפללים בתוך הכנסייה. חסידי הרב ברלנד, טוענים כי במקום קבור הנביא אלישע. הטענה עוררה את כעסה של הקהילה הנוצרית-קתולית, ויצרה חיכוכים בין החסידים לבין ראשי הכנסייה וציבור המבקרים והמתפללים.

ב-19 ביוני האחרון מאות נוצרים, מוסלמים ויהודים השתתפו בעצרת מחאה בעקבות הניסיון להייד את מנזר סטלה מאריס בכרמל הצרפתי. בין הבאים משלחת גדולה של פעילי חד”ש ומק”י, ביניהם חברי הכנסת איימן עודה ועאידה תומא-סלימאן, והח”כ לשעבר ויו”ר חד”ש עיסאם מח’ול. ניצב בדימוס יעקב בורובסקי, המתמודד על ראשות העיר חיפה הגיע גם הוא למקום ואמר: “כשפירומנים כאלה מציתים אש אתה לא יודע איפה זה ייגמר”.

יצוין שמתחם הכנסייה והמנזר סטלה מאריס (כוכב הים בלטינית) נוסד כמנזר כרמליתי לאחר מסע הצלב השלישי בשנת 1192 בידי נזירים שחיו במערות בנחל שיח בהשראת אליהו הנביא. הוא משמש מרכזו העולמי של המסדר, ושמו המלא הוא “מנזר גבירתנו מהר הכרמל”. לאחר כיבוש עכו הצלבנית בידי הממלוכים ב-1291 גורשו הנזירים מהכרמל, וב-1631 הם ניסו לשוב ולהתיישב במקום שבו נוסד מסדרם. הכנסייה הוקמה מחדש בשנות ה-30 של המאה ה-19 וב-1853 הושלמה בניית המנזר. הכנסייה הקתולית העניקה למנזר תואר כבוד של “בזיליקה מינור”, כאות לכך שהכנסייה נחשבת כנסיית אם של המסדר על שם הר הכרמל.

עוד בנושא: https://zoha.org.il/122010

חסידי הרב ברלנד מתפללים הבוקר ליד הכנסייה של מנזר סטלה מאריס שבכרמל הצרפתי בחיפה (צילום: זו הדרך)

אנו עושים מאמצים להביא ידיעות בדוקות ומדויקות, ולא להפר זכויות יוצרים. אם נתקלת בטעות או בהפרת זכויות יוצרים, אנא פנה/י אלינו בהקדם במייל info@zoha.org.il

דילוג לתוכן