איגוד הטייסים: המחאה נגד ההפיכה המשטרית בנתב”ג לא תפגע בבטיחות
לדברי הטייסים, טענת המשטרה כי המחאה תפגע בבטיחות בשדה התעופה אינה נכונה

לדברי איגוד הטייסים של ההסתדרות, בניגוד לטענות המשטרה, המחאה הצפויה מחר אחה”צ בטרמינל 3 נגד ההפיכה המשטרית לא תפגע בבטיחות של נתב”ג. מאיגוד הטייסים נמסר כי “הטרמפ שתופסת המשטרה כאילו המחאה בנתב”ג מחר תפגע בכשירות הבטיחותית של השדה הוא מוגזם ביותר. יש אין סוף דרכי גישה צדדיות מהירות לרכבי חירום לתוך השדה, ומערך החירום בנתב”ג יודע לתפעלן ונעזר בהן כשצריך”.
כך מסר האיגוד בתגובה לדברי מפקד המחוז פקד מחוז מרכז במשטרה ניצב אבי ביטון, לפיהם “משטרת ישראל רואה בזכות המחאה אבן יסוד במדינה דמוקרטית ולכן היא מאפשרת לכל אזרח לממש את זכותו הבסיסית להפגין”. עם זאת, הוא הדגיש כי יש משמעות מיוחדת לדרכים המובילות לנמל התעופה, כאשר ניסיון לחסום דרכים אלה עלול לעכב את הגעתם של כוחות הצלה בעת חירום ובכך לסכן עשרות אלפי נוסעים בטיסות הממריאות ונוחתות בנמל התעופה מדי יום. המשטרה תאפשר למשתתפי המחאה להפגין בנתב”ג, אולם הבהירה כי היא “לא תאפשר חסימת צירים וכל ניסיון לשבש את התנועה בגזרת המרחב ובצירים העוקפים”, וכי היא תבצע אכיפה באפס סובלנות.
ראשי מחאת קפלן הגיבו לדבריו של מפקד המחוז ומסרו “כבודו של מפקד מחוז מרכז במקומו מונח, אבל ההודעה שלו לא רלוונטית למה שאנחנו מתכננים לעשות. אנחנו מתכוונים להגיע בהמונינו לנמל התעופה ולקיים הפגנה מחוץ לטרמינל”. במחאה הוסיפו ותקפו את ניצב ביטון: “מציעים לו להחליף דיסקט, לשנות אג’נדה ולזכור שתפקיד המשטרה במדינה דמוקרטית הוא לאפשר מימוש של חופש המחאה וחופש הביטוי, ולא להתעמר ולהתנכל במפגינים שמקיימים מחאות לא אלימות”. עו”ד גונן בן יצחק, ממובילי המחאה נגד המהפכה המשפטית, תקף את ביטון ואמר כי “דבריו של מפקד מחוז מרכז נגד אירוע המחאה בנתב”ג מעידים על כך שהוא עמוק במרוץ למפכ”לות או שהוא אינו מבין דמוקרטיה מהי. לנתב”ג יש עשרות שערי חירום ומפקד המחוז יודע את זה”.
אנו עושים מאמצים להביא ידיעות בדוקות ומדויקות, ולא להפר זכויות יוצרים. אם נתקלת בטעות או בהפרת זכויות יוצרים, אנא פנה/י אלינו בהקדם במייל info@zoha.org.il