fbpx

החרם עובד: על פי האו”ם 15 תאגידים הפסיקו את פעילותם בהתנחלויות בשטחים

ברשימה השחורה 112 תאגידים הפועלים בהתנחלויות, בהם 94 עסקים שמרכזם בישראל ו-18 בארה"ב ובמערב אירופה

15 תאגידים הפסיקו את פעילותם בהתנחלויות בשטחים הכבושים. כך עולה מהודעה שמסרה אתמול (שישי) דוברת נציבות זכויות האדם של האו”ם רבינה שמדסאני במהלך עדכון הרשימה של התאגידים הזרים והישראלים הלוקחים חלק בניצול הקולוניאלי של השטחים הפלסטינים.

הנציבות פרסמה בפברואר 2020 את רשימה השחורה המקורית ובה 112 התאגידים הפועלים בהתנחלויות. ברשימה 94 עסקים הנמצאים בישראל, ועוד 18 בארה”ב ומערב אירופה.  על פי העדכון מאתמול, מאז פרסום הרשימה 14 חברות ישראליות ואחת אמריקאית, “ג’נרל מיילס”, הפסיקו את פעילותן בשטחים הכבושים בשלוש השנים האחרונות.

בין התאגידים הבינלאומיים המופיעות ברשימה המעודכנת: מוטורולה, בוקינג, טריפ-אדביסור, ואיירביאנבי; ובין החברות הישראליות: בנק הפועלים, בנק לאומי, סלקום, דלק, פז, דור אלון, סונול, אגד, מטריקס, שופרסל, מקורות ורמי לוי.  לדברי שמדסאני , ייתכן וקיימים תאגידים נוספים המפיקים רווח רב מהכיבוש הישראלי.

יצוין שביום חמישי הוועדה לענייני חוץ של הפרלמנט האירופי פרסמה החלטה לפיה ההתנחלויות בשטחים הכבושים הן בלתי חוקיות על פי הדין הבינלאומי ויש לפרקן. ההחלטה התקבלה ברוב של 41 חברים ובהתנגדותם של 24; תשעה נמנעו. עוד הוחלט להגביר את הסיוע לרשות הפלסטינית. כמו כן, ציינו בהחלטתם חבר הפרלמנט האירופי שאשתקד כוחות הכיבוש הרסו 101 מבנים ציבוריים פלסטינים שהוקמו במימון האיחוד האירופי בעלות של כ-340 אלף יורו וישראל חייבת לפצותו בשל כך.

 

לרשימת המלאה של התאגידים הפועלים בשטחים הכבושים

 

 

הדוברת של נציבות זכויות האדם של האו"ם רבינה שמדסאני (צילום: נציבות זכויות האדם של האו"ם)

אנו עושים מאמצים להביא ידיעות בדוקות ומדויקות, ולא להפר זכויות יוצרים. אם נתקלת בטעות או בהפרת זכויות יוצרים, אנא פנה/י אלינו בהקדם במייל info@zoha.org.il

דילוג לתוכן