fbpx

בוטנים ללא אלרגנים: מזון העתיד שמפותח במכון וולקני אסור לשיווק בישראל

ח"כ עודה, יו"ר ועדת המדע של הכנסת, ביקר במכון ומסר כי יקדם רגולציה בתחום כדי לסייע למחקר

במכון וולקני פיתחו מספר מוצרי מזון ולצד בוטנים ללא אלרגנים פותחו גם מלון אישי לאכילה עם קליפה, דגי אמנון אדומים ועוד, אך הם מנועים מלשווק אותם בארץ. כך עולה מסיור שערכו אתמול (ראשון) חברי ועדת המדע של הכנסת בראשות ח”כ איימן עודה (חד”ש) במתקני המכון שליד ראשון לציון. “אם לא תהיה רגולציה אז רק בחו”ל ייהנו מהפיתוחים הטכנולוגיים שלנו”, מסרו ראשי המכון, ששמו המלא הוא “מינהל המחקר החקלאי, מרכָּז ווֹלקני”, המוסד הגדול ביותר בישראל העוסק במחקר חקלאי. זהו מכון מחקר ממלכתי שכל עובדיו, ובהם חוקרים, מהנדסים וטכנאים הם עובדי מדינה.

חברי הוועדה קיבלו סקירה מפי מ”מ ראש מנהל המחקר החקלאי, ד”ר שמואל אסולין, אודות המחקרים פורצי דרך במכון בתחומי אגרו-טכנולוגיה ובינה מלאכותית בחקלאות, עליהם שוקדים מאות חוקרים, מהנדסים ומדענים. אחד מהדברים שראו חברי הוועדה הוא זן בוטנים בשם “עידו”, שפותח בידי ד”ר רן חובב, ואינו מכיל אלרגנים הפוגעים באנשים ובעיקר בפעוטות וילדים הסובלים מאלרגיה לבוטנים המסכנת חיים. בתהליך שנעשה במכון, מוציאים החוקרים ואנשי המעבדה את הרכיב האלרגני ומגדלים “בוטנים ללא בוטנים”, שממנו מכינים ביסקוויט בוטנים.

ח”כ עודה אמר במהלך הביקור: “העריכה הגנומית ככלי מחקרי היא חשובה ביותר, אבל כיום אין כלל רגולציה בתחום. אשתף פעולה עם חוקרי המכון וחוקרים נוספים כדי לקדם רגולציה שתסייע בקידום המחקר והשימוש בטכנולוגיה, שיכולה לאפשר פריצות דרך מרחיקות לכת במדע”.  יו”ר הוועדה שאל כמה חוקרים ערבים מועסקים במכון ומ”מ ראש מנהל המחקר החקלאי העריך כי ישנם כעשרה חוקרים מהמגזר וציין כי “בקרב הטכנאים ומהנדסים המספרים גבוהים יותר”.

 

 

ח"כ איימן עודה, אתמול, במהלך הביקור במכון וולקני (צילום: מינהל המחקר החקלאי ווֹלקני)

אנו עושים מאמצים להביא ידיעות בדוקות ומדויקות, ולא להפר זכויות יוצרים. אם נתקלת בטעות או בהפרת זכויות יוצרים, אנא פנה/י אלינו בהקדם במייל info@zoha.org.il

דילוג לתוכן