fbpx

החודש לא קיבלו משכורת: עובדי תיאטרון היידישפיל הפגינו מול המשרד לשוויון חברתי

המשרד לשוויון חברתי מעכב העברת כספים לתיאטרון היידי היחיד בישראל ומסכן בכך את המשך פעילותו

השחקנים, העובדים ויוצרים מתיאטרון היידישפיל בתל אביב הפגינו היום (ראשון) מול המשרד לשוויון חברתי בירושלים, הם לא קיבלו החודש משכורת וחוששים שהתיאטרון נמצא בסכנת סגירה. המנהל האמנותי של התיאטרון, ששי קשת, מסר “לא האמנתי שכמנהל אמנותי אאלץ לסגור תיאטרון יהודי בישראל בגלל כשלים בירוקרטיים”.

המשרד לשוויון חברתי מעכב העברת כספים לתיאטרון היידי היחיד בישראל, ומסכן בכך את המשך פעילותו. להפגנה הצטרפו מנכ״ל התיאטרון זליג רבינוביץ׳, המנהל האמנותי, קשת, ושחקני התיאטרון: יעקב בודו, יונה אליאן, דודו פישר, חנן יובל וצמד רעים.

מהתיאטרון נמסר “אנו, עובדי תיאטרון יידישפיל, שחקנים, מנהלים, עובדי במה ומנהלו יצאנו להפגין מול המשרד לשיווין חברתי בירושלים כי בשל בירוקרטיה אבסורדית לא מעבירים לנו תקציבים המגיעים לנו, וכתוצאה מכך לא קיבלנו משכורות החודש”.

יצוין שהתיאטרון נוסד בשנת 1987 “מתוך תחושת שליחות להציל את כבודה האבוד של השפה היידית ואת תרבותה, להחזיר לשפה זו את חינה, עממיותה ותפארתה, ולמקדה כמובילת תרבות עשירה ומשמעותית המהווה אבן יסוד חשובה בתולדות העם היהודי”.

תיאטרון יידישפיל הוקם על-ידי מנהלו האמנותי הראשון, שמואל עצמון-וירצר. בנובמבר 2011 החליף קשת את עצמון כמנכ”ל וכמנהל האמנותי של התיאטרון ומשנת 2015 מכהן רבינוביץ כמנכ”ל התיאטרון .במשך השנים העלה התיאטרון למעלה מ-100 הפקות חדשות ברחבי הארץ, וזכה גם להכרה בינלאומית בעקבות השתתפותו הקבועה בעשרות פסטיבלים בינלאומיים וזכייתו בשורה ארוכה של פרסים.

 

 

השחקנים, העובדים ויוצרים מתיאטרון היידישפיל מפגינים מול המשרד לשוויון חברתי בירושלים (צילום: יידישפיל)

אנו עושים מאמצים להביא ידיעות בדוקות ומדויקות, ולא להפר זכויות יוצרים. אם נתקלת בטעות או בהפרת זכויות יוצרים, אנא פנה/י אלינו בהקדם במייל info@zoha.org.il

דילוג לתוכן