fbpx

בית המשפט העליון דחה את העתירה לביטול ההפרדה הגזעית במערכת החינוך בתל-אביב

הפיילוט של משרד החינוך מציע לשלב רק 96 תלמידים בני מהגרי עבודה ופליטים בכל שנה

בית המשפט העליון דחה את העתירה נגד ההפרדה הגזעית במערכת החינוך בתל-אביב. “לצערנו בית המשפט בחר להאמין לסיפור ‘הפיילוט’ של עיריית תל-אביב ומשרד החינוך ולא להכיר בברור מאליו – שמדובר בשפן ששלפו מהכובע כדי לדחות את ההכרעה”. כך נמסר מ”תל-אביב עיר ללא הפרדה”.

הפיילוט של משרד החינוך מציע לשלב רק 96 תלמידים בני מהגרי עבודה ופליטים תושבי העיר העולים לכיתה א’ בכל שנה בשנתיים הקרובות, רק 2%  מכלל הילדים, ורק אז לבחון מחדש את סוגיית שילוב ילדי מבקשי המקלט. זאת בטענה שמבחינה פדגוגית-מקצועית אין בסיס מחקרי המצביע על פתרון השילוב. “זו טענה גזענית במהותה, שכן יש אינספור מחקרים ודוגמאות בארץ ובעולם לכדאיות של שילוב, אך לא כאשר מאמינים שיש הבדל בין ילד למבקשי מקלט לכל ילד אחר. בנוסף ניסו לטעון, כי בעולם ילדי פליטים עוברים תהליך מקדים לפני שמשולבים בבתי-הספר המקומיים, רק עיריית תל-אביב שכחה כנראה שלא מדובר בילדים שהיגרו לכאן, אלא ילדים שנולדו כאן, בישראל”, הוסיפו.

“הלב שלנו עם הורים לאלפי הילדים שלא יזכו להיכנס לרשימת 96 ברי המזל ועם ההחלטה הקשה איתה הם יצטרכו להתמודד – להשאיר את הילדים בבית או לשלוח אותם לבתי ספר המשמרים אפליה.  ביום ראשון זכינו לראות עשרות הורים משוללי זכויות עולים במעלה מדרגות בית המשפט העליון כדי לבוא מול עיריית תל-אביב ומשרד החינוך בראש מורם ולדרוש את הזכות החוקתית של ילדיהם לשוויון בחינוך. האומץ שלהם מסמן לנו שאמנם הדרך ארוכה, אבל המאבק רחוק מלהסתיים. אנחנו נמשיך עד שאחרון התלמידים מקהילת מבקשי המקלט ישולב לצידם של ילדים אזרחי ישראל”, הדגישו.

אחרי דחיות ועיכובים, ביום ראשון האחרון התקיים בבית המשפט העליון הדיון בהפרדה הגזעית הנהוגה במערכת החינוך בתל-אביב. לקראת הדיון פעילי “תל-אביב עיר ללא הפרדה”, מסרו  “אמנם על במת המחאה ברחוב קפלן ראש העיר רון חולדאי מדבר על ‘חיים משותפים’ ועל תל אביב כ’מבצר של דמוקרטיה ערכית’, אבל האמת המכוערת היא שתל אביב היא גם העיר היחידה בישראל שמפרידה בין ילדים לבנים ושחורים במערכת החינוך”. לדבריהם “חולדאי בנה בעיר שלנו מערכת חינוך מופרדת ופוגענית שלא מאפשרת לילדי מבקשי המקלט ללמוד, לשחק או להיפגש עם שאר ילדי העיר”. על פי ההערכות כ-92% מילדי מבקשי המקלט בעיר, שבחלקם הגדול נולדו בארץ, לומדים בבתי ספר שבהם אין ולו תלמיד ישראלי אחד.

יצוין שביוני אשתקד דחה בית המשפט המחוזי בתל אביב עתירה לביטול ההפרדה בעיר שהגישו מאות הורים – מבקשי מקלט ואזרחי ישראל. את העתירה הגישו ארגון א.ס.ף, האגודה לזכויות האזרח וספריית גן לוינסקי, בהובלת עוה”ד הרן ריכמן וטל חסין. בהקלטות שנחשפו אז הודו אנשי עירייה כי “בנינו בתי ספר לאוכלוסייה הזרה”.

 

עוד בנושא:

https://zoha.org.il/121819/

הפגנה מול עיריית ת"א-יפו לביטול ההפרדה הקיימת במערכת החינוך העירונית (צילום: תל-אביב עיר ללא הפרדה)

אנו עושים מאמצים להביא ידיעות בדוקות ומדויקות, ולא להפר זכויות יוצרים. אם נתקלת בטעות או בהפרת זכויות יוצרים, אנא פנה/י אלינו בהקדם במייל info@zoha.org.il

דילוג לתוכן