fbpx

שנה למלחמה: ארה”ב ונאט”ו שוללים את תכנית השלום הסינית אבל זלנסקי מוכן לדון בה

דובר נאט"ו סירב לקבל את עקרונות התכנית ואף האשים את סין בכוונה "לספק נשק לרוסיה"

נשיא ארצות הברית ג’ו ביידן שלל הלילה (שבת) בראיון טלוויזיוני את תכנית השלום הציג משרד החוץ הסיני מוקדם יותר.  “לא רציונאלי שסין תנהל משא ומתן על תוצאות מלחמת אוקראינה”. זאת, לאחר שנשאל על תוכנית השלום שהציעה סין בנוגע למלחמה בין אוקראינה ורוסיה. עוד הוסיף ביידן כי “פוטין מוחא כפיים” בתגובה לתוכנית הסינית.

גם דובר נאט”ו סירב לקבל את עקרונות התכנית ואף האשים את סין בכוונה “לספק נשק לרוסיה”. סין הכחישה שיש בכוונתה למכור נשק לשני הצדדים. יצויין שנשיא אוקראינה דווקא קיבל בברכה את התכנית וביקש להיפגש בהקדם עם נשיא סין, שִי ג’ינפינג.

דובר משרד החוץ של סין, וונג וונבין, פרסם אתמול במהלך מסיבת עיתונאים שנערכה בבייג’ינג ביום השנה למלחמת רוסיה-אקוראינה, מסמך עמדה, בו נכתב כי סין מעוניינת “למנוע מהמשבר באוקראינה לצאת מכלל שליטה”. במסמך העמדה שפורסם, קרא משרד החוץ של סין לחידוש שיחות השלום, להפסיק את הסנקציות החד צדדיות, לשמור על השלמות הטריטוריאלית של אוקראינה והדגיש את התנגדותו לשימוש בנשק גרעיני, בעקבות איומיו של נשיא רוסיה ולדימיר פוטין. “סכסוך ומלחמה לא מועילים לאף אחד. על כל הצדדים להישאר רציונליים ולנהוג באיפוק, להימנע מלהחריף מתחים ולמנוע מהמשבר להידרדר עוד יותר או אפילו לצאת משליטה”, נכתב במסמך.

מסמך העמדה של סין הוא בעיקר חזרה על עמדותיה המוצהרות מתחילת הפלישה הרוסית, הכוללת, כאמור, דרישה לשני הצדדים לחדש את שיחות השלום. “דיאלוג ומשא ומתן הם הפתרון הקיים היחיד למשבר באוקראינה”, נכתב, והוסיפו כי סין תמלא “תפקיד בונה”, מבלי לספק פרטים. במסמך נכתב גם כי “יש לשמור ביעילות על הריבונות, העצמאות והשלמות הטריטוריאלית של כל המדינות”. המסמך ציין עוד כי יש לנטוש את “מנטליות המלחמה הקרה. אין להשיג את הביטחון של אזור על ידי חיזוק או הרחבת הגושים הצבאיים. יש להתייחס ברצינות לאינטרסים ולדאגות הביטחוניים הלגיטימיים של כל המדינות”.

לעיקרי המסמך הסיני (באנגלית):

http://www.china.org.cn/world/2023-02/25/content_85127931.htm

דובר משרד החוץ של סין, וונג וונבין, מוסר את עיקרי תכנית השלום הסינית במהלך מסיבת עיתונאים בבייג'ינג (צילום: משרד החוץ של סין)

אנו עושים מאמצים להביא ידיעות בדוקות ומדויקות, ולא להפר זכויות יוצרים. אם נתקלת בטעות או בהפרת זכויות יוצרים, אנא פנה/י אלינו בהקדם במייל info@zoha.org.il

דילוג לתוכן