סדרת הסכתים חדשה מבית מכון עקבות: אמצעים וכוונות – שיחות על מחקרים
הפרק השלישי בסדרת ההסכתים החדשה של מכון עקבות - "אמצעים וכוונות - שיחות על מחקרים" עלה לאוויר.

הפרק השלישי בסדרת ההסכתים החדשה של מכון עקבות – “אמצעים וכוונות – שיחות על מחקרים” עלה לאוויר. פרק זה אירח את ההיסטוריונית ד”ר לינא דלאשה, שסיפרה על מחקרה המתמקד בעיר נצרת. המחקר של דלאשה מציב את השאלות: מדוע הפכה נצרת “עיר פלסטינית בעל כורחה” לאחר 1948; וכיצד מדיניות המעקב הטוטליטרית של ישראל דווקא מיטיבה עם חוקרי החברה הפלסטינית?
בפרק השני של סדרת ההסכתים התארח ההיסטוריון פרופ’ בני מוריס, שסיפר מה נותר עוד לחקור בנוגע לאירועי 1948. במסגרת השיחה דן מוריס בשאלת הגישה לחומרים הארכיוניים בישראל. הוא השיב לטענה המושמעת נגדו, לפיה שינה את ניתוחו היסטורי לגבי הסכסוך בעקבות האינתיפאדה השנייה.
בפרק הראשון התארח ד”ר שי חזקני, אשר סיפר על אודות ספרו החדש והמחקר שבבסיסו. הספר עוסק במלחמת 1948 כפי שחוו אותה משתתפים מכל הצדדים. עוד דן הספר באופן שבו עיצבה המלחמה ועודה מעצבת את תנאי הסכסוך הישראלי-פלסטיני. את סדרת ההסכתים מנחה חוקר המכון אדם רז, המשוחח עם כמה מהחוקרות ומהחוקרים הבולטים בחקר הסכסוך.
מכון עקבות לחקר הסכסוך הישראלי-פלסטיני הוקם ב-2014 מתוך הכרה בתפקידם הייחודי של ארכיונים, ובאפשרותם לספק כלים לניפוץ נרטיבים המזינים את הסכסוך. עוד פועל המכון לקדם שיח ציבורי המבוסס על עובדות, ותומך בעבודתם של מגיני זכויות האדם. באמצעות חקר חומרים ארכיוניים וחשיפת מנגנונים, תהליכים ואירועים הממלאים תפקיד בהנצחת הסכסוך, רואה מכון עקבות בארכיון כלי ליצירת שינוי. המכון אף מסייע למגיני זכויות האדם ולארגוני החברה האזרחית באמצעות אספקה והנגשה של חומרים ארכיוניים המקדמים את עבודתם. מכון עקבות פועל להרחיב את נגישות החומרים לציבור, מקדם שקיפות וחופש מידע.
להאזנת סדרת ההסכתים:
אנו עושים מאמצים להביא ידיעות בדוקות ומדויקות, ולא להפר זכויות יוצרים. אם נתקלת בטעות או בהפרת זכויות יוצרים, אנא פנה/י אלינו בהקדם במייל info@zoha.org.il