ההרוג ה-57 בתאונות עבודה מתחילת השנה: עובד בחברה קבלנית לפינוי אשפה
עובד תברואה כבן 60 נהרג אתמול (רביעי) לאחר שנפגע ממשאית לפינוי פסולת של החברה הקבלנית נאות דורית

עובד תברואה כבן 60 נהרג אתמול (רביעי) לאחר שנפגע ממשאית לפינוי פסולת של החברה הקבלנית “נאות דורית”, עליה עבד ברחוב מלצר ברחובות. כך נמסר מהקבוצה למאבק בתאונות בניין ותעשייה. על פי עדי ראייה, התאונה התרחשה כאשר המשאית נסעה לאחור והעובד נלכד בינה לבין עץ.
חובש רפואת חירום במד”א גד מימרן סיפר כי “הפצוע שכב בסמוך לחלקה האחורי של המשאית כשהוא מחוסר הכרה וסובל מחבלות קשות בגופו. הענקנו לו טיפול רפואי וביצענו פעולות החייאה אבל הפציעה שלו הייתה קריטית ובסופן נאלצנו לקבוע את מותו”.
הדס תגרי, מהקבוצה למאבק בתאונות בניין ותעשייה, מסרה “זהו העובד השישי שנהרג בשלוש השנים האחרונות במהלך עבודתו על משאית אשפה וההרוג ה-57 בתאונות עבודה מאז תחילת השנה”. לדבריה “הרוב המכריע של תאונות במעורבות של משאיות אשפה אינן נמנות על ידי מנהל הבטיחות התעסוקתית כתאונות עבודה, על אף שהן מתרחשות כתוצאה ישירה מביצוע עבודות פינוי האשפה והסיכון הגבוה הכרוך בביצוע עבודה זו”.
“חמישה מתוך שישה הרוגים אלה נפגעו בעת שעמדו בחלקה האחורי ונפלו ממנו בעת נסיעה או נפגעו מרכב שפגע בהם, או שנדרסו במהלך נסיעתה לאחור או התדרדרותה – תאונות אשר מוגדרות על ידי הרשויות כ’תאונות דרכים’ ואינן נמנות על ידי מנהל הבטיחות והבריאות התעסוקתית כתאונות עבודה”, הוסיפה.
עובדים במשאיות אשפה חשופים לסכנות רבות הכרוכות בעמידה חשופה ופגיעה בחלקה האחורי של המשאית, עבודה על הכביש, סכנת היפגעות והילכדות במדחס האשפה של המשאית ועוד. “סכנות אלה מצריכות תכנון רכבי העבודה ואופן ביצוע העבודה והכשרתם של העובדים באופן שימזער את הסיכון להתממשות סיכון זה, וזאת באחריות הרשויות המקומיות – היזמיות והמזמינות של שירותי פינוי האשפה – ובהנחיית ופיקוח מנהל הבטיחות והבריאות התעסוקתית. יש לקוות שהתאונה הטרגית היום תיחקר באופן יסודי לבחינת הכשלים שהובילו לה וליישום האמצעים שיימנעו הישנות תאונות דומות בעתיד”, הדגישה.
עוד בנושא: https://zoha.org.il/115967
אנו עושים מאמצים להביא ידיעות בדוקות ומדויקות, ולא להפר זכויות יוצרים. אם נתקלת בטעות או בהפרת זכויות יוצרים, אנא פנה/י אלינו בהקדם במייל info@zoha.org.il