fbpx

חצי מיליון עובדים דרום קוריאנים שבתו במשך יום שלם ; משבר הקורונה משך את הדרום קוריאנים לנקודת שבירה

פדרציית העובדים הדרום קוריאנים דורשת לבטל את העבודה הקבלנית ולהלאים תעשיות מרכזיות במדינה

דרום קוריאה המדורגת שלישית בעולם במספר שעות עבודה לעובד לפי ארגון הפיתוח העולמי, בה מספר מקרי המוות ממחלות הקשורות לעבודה הוא הגבוהה בעולם. כחצי מיליון עובדים יצאו להפגין השבוע (רביעי) בבירה סיאול, את ההפגנות ארגנה פדרציית העובדים של דרום קוריאה שקראה להפגנות המוניות ושביתות בכל אזורי דרום קוריאה, עירוניים וכפריים כאחד.

העשירון העליון הדרום קוריאני חולש על 45% מההכנסה הלאומית בדרום קוריאה, הפרטת הבריאות והחינוך יצרו משברים בתחומים אלו, כמו גם בתחום הדיור שנפגע מספקולציות פיננסיות. משבר הקורונה העצים את כל אלו והוציא אלפים לרחובות, למחאות המוניות. רק השנה שבתו מחוץ למשרדי חברת “אל ג’י” עובדי הניקיון ששבתו במשך 136 ימים רצופים, החברה שכרה בריונים ששפכו מים על העובדים השובתים.

הניצול ואי הביטחון התעסוקתי הם מנת חלקם של עובדים בשלל תעשיות וחברות דרום קוריאניות מחברות כריית פחם בבעלות ממשלתית שעובדיהם סובלות ממחלות ריאה ותנאים לא בטיחותיים עד עובדים בחברות רכב כמו יונדאי, חברות טכנולוגיה וספקי שירותים.

בין הדרישות המרכזיות של פדרציית העובדים הדרום קוריאנית הם: 

א. ביטול חלקיות המשרה, עבודה קבלנית והעבודה הזמנית שאינן נושאות שום הטבות לעובדים, הדרישה היא הרחבת ההגנות על העובדים

ב. מתן כוח לעובדים בהחלטות כלכליות בזמן משברים כלכליים ובריאותיים

ג. הלאמה של תעשיות מרכזיות וחיברות שירותיים בסיסים כמו בריאות ודיור

דרום קוריאה המהוללת על ידי הקפיטליזם העולמי “כנס על גדות נהר ההאן”, שנשלטה במשך שנים על ידי משטר דיקטטורי פרו אמריקאי יצרו קרקע פורייה לניצול העמוק ולהתפשטות של חברות בינ”ל הנשלטות על ידי קומץ אוליגרכים. מאז שלטונו של צ’ו דואן הואו בשנות ה80′, רפורמות ניאו  – ליברליות ממשיכות להעמיק את הניצול המעמדי של מעמד העובדים הדרום קוריאני. באמצע שנות ה90′ של המאה העשרים, דרום קוריאה קיבלה הלוואה בגובה 100 מיליארד דולר בזמן שמשבר כלכלי השתולל בכל אזור דרום מזרח אסיה. קרן המטבע העולמית כפי שנוהגת זו לעשות דרשה דרישות מרחיקות לכת מהפוליטיקאים הדרום קוריאנים, בשנת 2004 44% משוק המניות הדרום קוריאני היה בבעלות זרה בעיקר ממדינות האיחוד האירופה, יפן וארה”ב.

לאחר המשבר בשנת 1997 פיטורים המונים הכו בעובדים הדרום קוריאנים ושיעורי העוני הוכפלו במדינה האסיאתית ב-2007 הממשלה הדרום קוריאנית חתמה על הסכם סחר חופשי עם ממשלת ארה”ב מה שמאפשר לארה”ב לדרוש ביטול חוקים דרום קוריאנים הפוגעים באינטרסים הכלכליים האמריקאים.

דרום קוריאה הסובלת משבעים שנות אימפריאליזם והגמוניה אמריקאית כעת דורשת את עתידה חזרה, תמיכה בינ”ל עשויה לבלום במעט את הנקמה שהמעסיקים מתכננים.

חברי איגוד עובדי מערכת הבריאות מפגינים השבוע בדרום קוריאה

אנו עושים מאמצים להביא ידיעות בדוקות ומדויקות, ולא להפר זכויות יוצרים. אם נתקלת בטעות או בהפרת זכויות יוצרים, אנא פנה/י אלינו בהקדם במייל info@zoha.org.il

דילוג לתוכן