fbpx

קפיטליסטים הביתה: עובדי אלפא הפגינו ברעננה מול ביתו של מנכ”ל החברה

עשרות עובדי אלפא קיימו אתמול (שישי) מחאת "השכמת בוקר" למנכ״ל חברות אלפא

עשרות עובדי אלפא קיימו אתמול (שישי) מחאת “השכמת בוקר” למנכ״ל חברות אלפא (המאגדת את פלאפון, בזק בינלאומי ויס) רן גוראון מול ביתו ברעננה. המפגינים נשאו כרזות בהן נכתב “קפיטליסטים הביתה”, “גוראון – משרתם של בעלי ההון” ו”הטייקונים מתעשרים על חשבון העובדים”.

המחאה נערכת על רקע החשש הכבד שהנהלת חברות אלפא מעוניינת להוציא לפועל כבר בתקופה הקרובה תוכנית אגרסיבית שתפגע בזכות ההתאגדות של העובדים, התייעלות מסיבית הכוללת שינויים ארגונים דרמטיים המאיימים על הבטחון התעסוקתי והתנאים של אלפי עובדי הקבוצה.

יו”ר ועד עובדי אלפא יחיאל שמן מסר: “נעשה הכל כדי לשמור על מקומות הפרנסה שלנו, גם אם זה אומר שנצטרך להגיע בכל בוקר ולמחות מול ביתו של גוראון או אחד מבעלי השליטה בבזק. עובדי אלפא הם לא סחורה בשוק שאפשר להיפטר מהם בהינף יד, אלא עובדים מסורים ומקצועיים שנותנים את הלב והנשמה עבור חברות הבת. התחייבו לנו לסינרגיה שתעצים אותנו ותהפוך אותנו לחברת התקשורת המובילה בישראל וכל מה שקיבלנו עד עכשיו זה התייעלות ורצון לפטר עוד עובדים. לא יקום ולא יהיה!”.

יצוין שמאות עובדי אלפא העובדים נשאו שלטים בהם נכתב בין היתר: “פורר, העובדים לא למכירה”, “פורר, באת לפורר?”, “העובדים מאוחדים, בהנהלה מפחדים”, “הסכם אחד, ועד אחד” ו”פורר תתעורר, העובדים שווים יותר”. לקראת ההפגנה אמרה סגנית יו”ר ועד עובדי אלפא, לימור ליברמן-לביא: “דירקטוריון בזק החליט באופן קר ומנותק לפרק חברה מצליחה ורווחית כמו בזק בינלאומי, והכל כדי לגרוף עוד הון לבעלי השליטה. לא ניתן לקרן אמריקאית ולבעל הון מיליארדר ושבע כמו דוד פורר להתאכזר אלינו ומאיים לשלוח הביתה מאות עובדים. מפגן הכוח שלנו הערב צריך להדליק נורה אדומה בוהקת בקרב כל חברי דירקטוריון בזק. אנחנו לא מתכוונים לעצור פה, ונגיע להפגין מול הבית של כל אחד מהם”.

 

סרטון – עובדי אלפא מפגינים ברמת השרון מול ביתו של מנכ”ל החברה:

עובדי אלפא מפגינים, אתמול, מול ביתו של מנכ״ל החברה רן גוראון ברעננה (צילום: ועד עובדים)

אנו עושים מאמצים להביא ידיעות בדוקות ומדויקות, ולא להפר זכויות יוצרים. אם נתקלת בטעות או בהפרת זכויות יוצרים, אנא פנה/י אלינו בהקדם במייל info@zoha.org.il

דילוג לתוכן