fbpx

כ-700 פלסטינים נעקרו מבתיהם: מאז תחילת שנה רשויות הכיבוש הרסו 474 מבנים

לפי המשרד לעניינים הומניטריים של האו"ם, חל גידול של 32% במספר המבנים שנהרסו ביחס לשנה שעברה

מאז תחילת 2021 הרשויות הכיבוש הישראליות הרסו, אילצו בני אדם להרוס או תפסו לפחות 474 מבנים בבעלות פלסטינית ברחבי הגדה המערבית, בהם 150 מבנים במימון תורמים, צעדים שהביאו לעקירתם של 656 בני אדם, בהם 359 ילדים. כך נמסר בסוף השבוע על ידי המשרד לעניינים הומניטריים של האו"ם בשטחים הכבושים.

לדברי הארגון "נתון זה מייצג גידול של 32% במספר המבנים שנהרסו או נתפסו, גידול של יותר מ־145% במספר המבנים במימון תורמים שנהרסו או נתפסו, וגידול של כמעט 70% במספר בני האדם שנעקרו, כולל גידול של כמעט 75% במספר הילדים שנעקרו, כל זאת לעומת התקופה המקבילה בשנת 2020".

ביום רביעי האחרון, 89 פלסטינים נותרו בלא קורת גג, כשכוחות ישראליים תפסו לפחות 49 מבנים בקהילת הרועים ראס א־תין, כפי שעולה מאומדן ראשוני. בני האדם שנעקרו, הנמנים עם 13 משפחות פלסטיניות, בהן 53 ילדים ו־14 נשים, נשארו בקהילה אבל כעת מרחפת מעליהם סכנה מוגברת של עקירה בכפייה. ראס א־תין היא קהילה בדואית הנשענת על מרעה למחייתה, ונודדת זה עשרות שנים בסביבה על פי חילופי העונות.

המבנים שנתפסו כללו בתי מגורים, מחסים לבעלי חיים ומערכות חשמל סולריות. כן תפסו הכוחות ישראליים פריטים אחרים, בהם מכלי מים, טרקטורים עם נגררים ומספוא לבעלי חיים, ודווח כי לחלקם נגרם נזק כבד בעת התפיסה. לדברי אנשי הקהילה, הנמצאת בשטח C של הגדה המערבית, גורמים ישראליים הורו להם לעבור לשטח B. במהלך התקרית מנעו הרשויות הישראליות גישה של ארגונים הומניטריים ועיתונאים לאזור.

למחרת, ביום חמישי, כוחות הכיבוש פירקו והחרימו מבנה מגורים בחומסה אל־בקייעה שבצפון בקעת הירדן מחוץ ל"שטח האש", כפי שהוגדר על ידי הרשויות הישראליות. המבנה הוקם כדי לשמש קורת גג למשפחה בת שמונה נפשות, בהן שישה ילדים, שאיבדה את ביתה הקודם בהריסה ההמונית שבוצעה בשבוע שעבר בתחומי "שטח האש". אף שהרשויות הישראליות עדיין אוסרות על מתן כל סיוע במחסה לקהילה.

 

עוד בנושא:

 

תושבי חומסה אל-בקייעה עם שרידי המבנים שנהרסו בידי כוחות הכיבוש (צילום: אקטיבסטילס)

אנו עושים מאמצים להביא ידיעות בדוקות ומדויקות, ולא להפר זכויות יוצרים. אם נתקלת בטעות או בהפרת זכויות יוצרים, אנא פנה/י אלינו בהקדם במייל info@zoha.org.il

לגלות עוד מהאתר זו הדרך

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא

דילוג לתוכן