fbpx

הפורום הרעיוני של מק”י תל-אביב: שיחות על המשבר הקפיטליסטי והסביבה

מחר ייערך דיון ראשון בספרו של ג'ון בלמי פוסטר, "המהפכה האקולוגית"

קבוצת הקריאה ביוזמת הפורום הרעיוני של סניף תל-אביב של המפלגה הקומוניסטית הישראלית (מק”י) תעסוק בשאלות סביבה וקפיטליזם. מחר (שלישי) תיערך הקריאה של “המהפכה האקולוגית” של הסוציולוג האמריקאי פרופ’ ג’ון בלמי פוסטר (אונ’ אורגון) מעורכי הירחון הסוציאליסטי הוותיק “מונת’לי רוויו”. פגישה המקוות הנוספת תתקיים ביום שלישי הבא, 13 באוקטובר וב-20 באוקטובר תיערך שיחה באמצעות הזום עם פרופ’ בלמי פוסטר עצמו.

את ספרו פתח בלמי פוסטר במילים “אנחנו חיים בזמן בו העימות בין מציאות להיגיון דורש מאיתנו לשאול שאלות אפוקליפטיות: האם כדור הארץ עומד בפני משבר אקולוגי עצום? האם הציוויליזציה עומדת על קצה תהום? האם הישרדות המין האנושי עצמו נמצאת בספק? מה שהופך את העלאת השאלות האלו לרציונלית והכרחית בימינו, הוא שהמחקר המדעי אומר לנו ללא הרף שאם המגמה הנוכחית תמשיך, אפילו למאה שנים נוספות, התוצאה תהיה קריסת כדור הארץ והחיים על פניו כפי שאנחנו מכירים אותם.”

 

האירוע בפייסבוק:

https://www.facebook.com/events/732494903995887/

 

את חומרי הקריאה בעברית למפגש הקרוב ניתן למצוא באתר מק”י: https://tinyurl.com/y5mld6pc

 

קישור לשיחת הזום: https://us02web.zoom.us/j/85316190829

אנו עושים מאמצים להביא ידיעות בדוקות ומדויקות, ולא להפר זכויות יוצרים. אם נתקלת בטעות או בהפרת זכויות יוצרים, אנא פנה/י אלינו בהקדם במייל info@zoha.org.il

דילוג לתוכן