fbpx

המפכ”ל: אין אישור למחאות נגד המלחמה בעזה; הערב: ישיבת חירום בסכנין

אתמול בערב בחיפה עשרות שוטרים פיזרו בכוח ובאמצעות אלות מפגינים שביקשו למחות על הלחימה ברצועת עזה

“מי שרוצה להיות אזרח ישראל, אהלן וסהלן. מי שרוצה להזדהות עם עזה, מוזמן. אני אעלה אותו לאוטובוסים שמפנים לשם עכשיו”, כך אמר אתמול (רביעי) המפכ”ל קובי שבתאי בתום הערכת מצב שקיים במחוז חוף לצד קצינים בכירים בארגון. בערב פיזרו עשרות שוטרים בכוח ובאמצעות אלות מפגינים שביקשו למחות במושבה הגרמנית בחיפה על הלחימה ברצועת עזה, ובכך מנעו את קיום ההפגנה וחמישה מפגינים נעצרו.

שבתאי הבהיר המשטרה לא תאפשר לקיים הפגנות הזדהות עם תושבי הרצועה הפלסטינים. “אין אישור לביצוע מחאות”, אמר. “אנחנו לא במצב של להתחיל לתת לכל מיני כאלה לבוא להתעסק איתנו. רף הטיפול של אפס סובלנות הוא ברמה הכי גבוהה”. האמירות הללו פורסמו גם בחשבונות הטוויטר והטיקטוק הרשמיים של המשטרה בשפה הערבית.

בעקבות הודעת המשטרה פנה עדאלה, המרכז המשפטי לזכויות המיעוט הערבי בישראל, במכתב בהול למפקד מחוז חוף, ניצב דני לוי, בצירוף העתקים ליועצת המשפטית לממשלה וליועמ”ש המשטרה. במכתב נטען כי הצהרת המשטרה מנוגדת לחוק ו”מפרה באופן הברור ביותר את חופש הביטוי הפוליטי של אזרחים המבקשים למחות נגד המשך המלחמה”.

במכתב ציינה עו”ד מאיסאנה מוראני בשם עדאלה כי הטענה שהפגנה בנושאי מדיניות חוץ וביטחון טעונה אישור אינה נכונה. “הנחיות היועמ”ש בעניין חופש ההפגנה מבהירה כי הפגנה טעונה רישיון בהתקיים התנאים הבאים במצטבר: 50 איש ויותר; המתאספים תחת כיפת השמיים לשמוע נאום או הרצאה על נושא מדיני; מתהלכים יחד או מתאספים תחת כיפת השמיים כדי להלך יחד. דהיינו, אין די בכך שההפגנה נוגעת לנושא מדיני כדי להפוך אותה לטעונה רישוי”, כתבה. לפיכך, הדגישה כי ההוראה לפזר את ההפגנה אך ורק משום שהיא עוסקת בנושא מדיני אינה חוקית”.

יצוין שהאגודה לזכויות האזרח פנתה לאחרונה למפכ”ל בבקשה להבטיח הגנה על חופש הביטוי וזכות ההפגנה גם בעת מלחמה, תחת מגבלות פיקוד העורף. בפנייה כתבו עו”ד הגר שחטר ורכזת חופש המחאה סיון תהל, כי במיוחד בתקופה זו, יש להבטיח הגנה על חופש הביטוי וזכות ההפגנה. “אלו הם ימים קשים מאוד, ואנו מודעות לכך שהציבור מלא בזעם, ומשטרת ישראל פועלת בכל הזירות, במקביל לאבדות קשות בארגון”, נכתב בפנייה. “יחד עם זאת, האפשרות לנהל שיח ציבורי ולמחות היא חיונית גם בעת הזאת, והמשטרה עודנה אמונה על שמירת החוק והסדר הציבורי, ובתוך זה הגנה על זכותם של אזרחים להפגין. גם בעת קשה זו משטרת ישראל מחויבת להגן על מפגינים מפני אלימות של הציבור כלפיהם, ועל השוטרים למלא את תפקידם בלי לתת לעמדתם האישית או רגשותיהם להשפיע”.

בתוך כך חד”ש תקיים הערב ישיבת חירום למען הפסקת אש מיידית ברצועת עזה. חד”ש דורשת “הוצאת כל האזרחים ממעגל הדמים, וחתימה על עסקה להחלפת שבויים, בני ערובה וחטופים ולהפסיק את ההרג וגירוש התושבים הפלסטינים מבתיהם ברצועה”. עוד על סדר היום של הישיבה: הספקת רדיפות של אזרחים ערבים ופעילי שמאל תוך ניסיון להשתיק את קולם”.

עוד בנושא: https://zoha.org.il/124708

 

 

השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר ומפכ"ל המשטרה קובי שבתאי (צילום: משטרת ישראל)

אנו עושים מאמצים להביא ידיעות בדוקות ומדויקות, ולא להפר זכויות יוצרים. אם נתקלת בטעות או בהפרת זכויות יוצרים, אנא פנה/י אלינו בהקדם במייל info@zoha.org.il

דילוג לתוכן