fbpx

150 אלף עובדי יצרניות הרכב האמריקאיות יפתחו בשביתה בדרישה לתוספת שכר של 46 אחוז

בין דרישות השובתים ביטול העסקת עובדי קבלן במפעלים, קיצור שבוע עבודה ל-32 שעות והכרה בזכות השביתה

שביתה ארוכה של עובדי יצרניות הרכב הגדולות בארה”ב, החברים באיגוד עובדי הרכב (UAW) עומדת לפרוץ בחצות (חמישי). זאת, בגלל המבוי הסתום עם המעסיקים על הסכם קיבוצי ענפי חדש בענף. תהיה זו השביתה הגדולה תעשיית הרכב זה עשרות שנים והיא תקיף כ-150 אלף עובדים ברחבי המדינה בעשרות המפעלים של “ג’נרל מוטורס”, “פורד” ו”סטלנטיס” (לשעבר קרייזלר ופיאט).

נשיא האיגוד, שון פיין, לשעבר חשמלאי בקו הייצור של קרייזלר, הציג בפני המעסיקים שורה ארוכה של דרישות ובהן תוספת שכר של 46% שתשולם במשך ארבע שנים, ביטול העסקת עובדי קבלן במפעלים, קיצור שבוע עבודה ל-32 שעות ללא פגיעה בשכר (כעת שבוע העבודה ביצרני הרכב הוא 40 שעות), החזרת הצמדת השכר לעליית המדד, הזכות לשבות אם וכאשר יסגרו מפעלים (בשני העשורים האחרונים שלוש היצרניות סגרו 65 מפעלים – שרובם עברו למקסיקו), תוספת משמעותית לעבודה בשעות נוספות ותוספת לפנסיות לגמלאי המפעלים.

על פי האיגוד רווחי שלושת היצרניות הגדולות גדלו מ-5 מיליארד דולר ב-2020 ל-38 מיליארד דולר אשתקד “ויש למעסיקים כיסים עמוקים מאוד המסוגלים לתת מענה הולם לדרישות העובדים”, אמר פיין, שנבחר כדי לעמוד בראש האיגוד על ידי עובדי ייצור רבים וגרם לזעזוע בארגון ולהדחת הבירוקרטיה ששלטה בו במשך שנים רבות.

על פי העיתונות הכלכלית האמריקאית “ממשל ביידן לחוץ מהשביתה. תעשיית הרכב תורמת כ-3% מהתמ”ג של ארה”ב ומשחקת תפקיד גדול יותר בכלכלות אזור האגמים הגדולים בצפון ארה”ב. הדמוקרטים יצטרכו לזכות במישיגן ובוויסקונסין כדי להישאר בבית הלבן. הנשיא פנה לג’ין ספרלינג, יועץ כלכלי לשעבר לנשיאים ברק אובמה וביל קלינטון ויליד מישיגן, לתווך בין יצרניות הרכב לבין האיגוד”.

עובדים מפגינים השבוע בדטרויט בתמיכת עם דרישות האיגוד להסכם קיבוצי משופר (צילום: איגוד עובדי יצרניות הרכב)

אנו עושים מאמצים להביא ידיעות בדוקות ומדויקות, ולא להפר זכויות יוצרים. אם נתקלת בטעות או בהפרת זכויות יוצרים, אנא פנה/י אלינו בהקדם במייל info@zoha.org.il

דילוג לתוכן