בעת ביקורו של נתניהו הודח נציגו האישי מהפרלמנט הצרפתי בגלל אי-סדרים
השתמש בקריאה של נבחרי ציבור ורבנים ברשתות החברתיות בישראל ביום הבחירות להצביע לו

חבר הפרלמנט הצרפתי-ישראלי מאיר חביב, מקורבו של ראש הממשלה בנימין נתניהו, הודח מהפרלמנט של צרפת עקב הפרה של כללי התנהגות בבחירות האחרונות ושימוש בקריאה של נבחרי ציבור ורבנים ברשתות החברתיות בישראל ביום הבחירות להצביע לו. לפי החלטת המועצה החוקתית של צרפת, הקריאות השפיעו על הבוחרים להצביע לחביב. בנוסף הואשם כי הוא הפעיל מערך הסעות של מצביעים צרפתים לקלפיות הפרוסות בישראל – דבר שאותו הגדירה המועצה “כמעשה חמור ותמרון אסור”. יצוין שבחודש נובמבר האחרון נפתח חקירה נוספת נגד חביב בעקבות אי-סדרים כספיים בעת כהונתו בפרלמנט.
על פי החוק הצרפתי, בפרלמנט שמורים מספר מושבים לנציגי האזרחים המתגוררים מחוץ לגבולות המדינה. חביב נבחר בפעם השלישית לפרלמנט ביוני 2022, כנציגם של הצרפתים המתגוררים בישראל, טורקיה, קפריסין, איטליה ומלטה. בסיבוב השני של הבחירות הוא זכה במחצית הקולות: כ-8,470 בוחרים (6.5% מתוך 131 אלף בעלי זכות בחירה).
חביב, מראשי הליכוד העולמי, מוצג על ידי נתניהו כנציגו האישי ובביקור שמקיים כעת ראש הממשלה בצרפת הוא האחראי על הקשרים עם הקהילה היהודית, בהיעדר השגרירה יעל גרמן שהתפטרה מתפקידה. גרמן אמנם התפטרה לאחר הבחירות בגלל התנגדותה לממשלת הימין, אך היא ממשיכה לשמש שגרירה בגלל שטרם מונה לה מחליף.
בעת ביקורו של נתניהו, שעל פי “לה מונד” נעשה ביוזמתו, גרמן נוטרלה כליל ולא הוזמנה לאירועים הרשמיים ואף נעדרה, יחד עם יתר עובדי השגרירות, מקבלת הפנים שנערכה לנתניהו בשדה התעופה עם הגעתו לפריז. על פי מקורות בקהילה היהודית, היה זה חביב שקבע מי ייכנס לפגישות עם נתניהו ואף מי השתתף באירוע שנערך ביוזמת ראשי הקהילה.
חביב נולד בצרפת ב-1961 והיה חניך בית”ר ויו”ר תנועת הליכוד צרפת. הוא למד בטכניון ובתום לימודיו שב לפריז, בה הקים וניהל עסקים רבים. מראשית שנות ה-90 נרקמה הידידות בינו לבין נתניהו והוא משמש כאיש קשר של ראש הממשלה עם הפוליטיקאים הבכירים בצרפת. הוא ארגן כמה מפגישותיו של נתניהו כיו”ר אופוזיציה עם הנשיא הימני לשעבר ניקולא סרקוזי, שהואשם לפני שנתיים במתן שוחד לשופט, כדי שזה יספק לו מידע בקשר לחקירה שהתנהלה נגדו. במרץ 2021 הורשע סרקוזי ונידון לשנת מאסר בפועל ושנתיים על תנאי. כעבור חצי שנה הורשע ונידון לשנת מאסר בפועל בבית, על שידע על מימון בלתי חוקי לקמפיין שלו בבחירות 2012, שבהן הפסיד לפרנסואה הולנד.
את יום הבחירות לכנסת ב-2009 בילה חביב צמוד לנתניהו ובעת הרכבת הממשלה הוא היה זה שתפר לנתניהו את הפשרה שבה מונה סילבן שלום למשנה לראש הממשלה ולשר לפיתוח אזורי. בנובמבר 2012 בעת שביקר נתניהו בצרפת, חביב היה איתו לאורך כל המסלול. בשנת 2016 העיתונאי רביב דרוקר חשף שחביב מימן מכיסו מספר נסיעות של נתניהו לחוץ לארץ. כמו כן, חביב היה מכרו של ארנון מימרן קשרי חברות בין נתניהו למשפחת מימרן. מימרן, היושב בכלא, הואשם במספר מעשי רצח והונאה. ביוני 2015 יחד עם שותפו פאריד חידר, חטף בנקאי ממוצא טורקי, ואילצו אותו לבצע העברה כספית של שני מיליון יורו לטובתם. ב-2021 הוא הורשע ונשפט ל-13 שנות מאסר. באפריל 2021 מימרן הואשם בבית משפט בפריז בהקשר למותם של סמי סוויד בספטמבר 2010 ושל קלוד דריי באוקטובר 2011. מימרן הואשם ברצח במקרה של סוויד, ישראלי תושב הרצליה שהיה שותף למעשי ההונאה שלו. סוויד נורה בפריז דקות ספורות לפני שהיה אמור להיפגש עם מימרן. דריי, אביה המיליארדר של אשתו הראשונה, נרצח בווילה שבבעלותו בפרבר ליד פריז. לפי האתר הצרפתי “מדיפרט”, חביב היה שותפו העסקי של מימרן.
במשך שנים רבות נהגה משפחת מימרן לתרום כספים בקביעות לתנועת הליכוד בצרפת. הקשר בין נתניהו ומימרן נוצר על ידי חביב. במהלך משפטו התבקש מימרן, להסביר את יחסיו עם נתניהו, הכוללים מספר תרומות כספיות. ב-19 במאי 2016 העיד מימרן במשפט כי העביר כמיליון יורו לנתניהו, למימון עלויות של מערכת הבחירות. נתניהו הכחיש תרומה זו. בעדותו אמר מימרן גם כי נפגש עם נתניהו בישראל בשנת 2009 לכבוד בחירתו מחדש לראשות הממשלה.
עוד בנושא: https://zoha.org.il/102334
אנו עושים מאמצים להביא ידיעות בדוקות ומדויקות, ולא להפר זכויות יוצרים. אם נתקלת בטעות או בהפרת זכויות יוצרים, אנא פנה/י אלינו בהקדם במייל info@zoha.org.il