fbpx

מנהיג המפלגה הקומוניסטית של הפיליפינים חוסה מריה סיסון נפטר בגלות

המנהיג נפטר בסוף השבוע בגיל 83 ממחלה קשה במקום גלותו בהולנד

מנהיג המפלגה הקומוניסטית של הפיליפינים, חוסה מריה סיסון בן 83, נפטר בסוף השבוע ממחלה קשה במקום גלותו בהולנד. על כך פרסם במנילה דובר מפלגתו שבמתחרת. סיסון התגורר בהולנד מאז סוף שנות ה-80 לאחר ששוחרר מהכלא וכנופיות הקשורות בממשלה איימו לרצוח אותו.

סיסון, שסיים את לימודיו באוניברסיטת הפיליפינים ב-1959 והיה מרצה למדע המדינה, הצטרף למפלגה הקומוניסטית הפיליפינית ב-1962 וכעבור שנה נבחר כחבר הלשכה הפוליטית של הוועד המרכזי. ב-1964 הקים את ארגון “הנוער הפטריוטי” שנאבק בדיקטטורה של הנשיא פרדיננד מרקוס ונגד מלחמת וייטנאם, למען זכויות הנוער העובד והאיכרים והפך לתנועה המונית. ב-1968, בעקבות חילוקי דעות בתוך הנהגת המפלגה, רוב חבריה בהנהגת סיסון הקימו את המפלגה הקומוניסטית של הפיליפינים ואת הזרוע הצבאית – צבא העם החדש. יצוין שמאז ועד היום פועל צבא העם החדש ולו אלפי לוחמים ב-75 מוך 81 מחוזות של פיליפינים. למפלגה גם חזיתות פוליטית ואיגוד-מקצועית בערים.

סיסון נעצר בארצו בהזדמנויות רבות. גם בהולנד הוא נעצר בגלל שהממשל האמריקאי הגדיר את צבא העם החדש כ”ארגון טרור”. אך הוא שוחרר בעקבות המחאות המקומיות הבינלאומיות. המנהיג הקומוניסטי המנוח פרסם מספר רב של ספרים, חלקם עוסקים בתיאוריה המרקסיסטית.

עוד בנושא

מנהיג המפלגה הקומוניסטית של הפיליפינים, חוסה מריה סיסון, כפי שצולם לפני מספר שנים (צילום: המפלגה הקומוניסטית של הפיליפינים)

אנו עושים מאמצים להביא ידיעות בדוקות ומדויקות, ולא להפר זכויות יוצרים. אם נתקלת בטעות או בהפרת זכויות יוצרים, אנא פנה/י אלינו בהקדם במייל info@zoha.org.il

דילוג לתוכן