fbpx

ארגון העיתונאים יעניק את פרס אורי אבנרי לעיתונות אמיצה 2022

הפרס יוענק לעיתונאי או קבוצת עיתונאים שערכו עבודה עיתונאית פורצת דרך שהשפיעה על סדר היום הציבורי

ארגון העיתונאים והקרן על שם רחל ואורי אבנרי יעניקו בכנס חופש העיתונות ה-5 של ארגון העיתונאים ומועדון העיתונאים הירושלמי, פרס לעיתונאי או קבוצת עיתונאים שערכו עבודה עיתונאית פורצת דרך שהשפיעה על סדר היום הציבורי. הפרס בסך 15 אלף שקל מיועד לתחקירים בתקשורת המודפסת, האלקטרונית, העצמאית והדיגיטלית. בשנה שעברה הפרס הוענק לעיתונאים גור מגידו ואור-לי ברלב.

אורי אבנרי היה עיתונאי, חבר כנסת, עורך, מו”ל עצמאי ואמיץ. בין היתר, ב-1984 חשף השבועון “העולם הזה” בעריכתו את פרשת “קו 300” שבא רצחו אנשי שב”כ בדם קר שבויים פלסטינים שנלכדו לאחר שחטפו אוטובוס מלא בישראלים. בעקבות החשיפה נפתחה ועדת חקירה, סולקו משירות המעורבים בפרשה, והתפתח דיון ציבורי ארוך שבו עלו ספקות לגבי טוהר הנשק וניקיון הכפיים של אנשי מערכת הביטחון הישראלית. אבנרי, פעיל שלום וותיק, נמנה עם מייסדי “גוש שלום”.

כנס חופש העיתונות ייערך בין התאריכים במאי הקרוב בשיתוף ארגון העיתונאים ומועדון העיתונאים הירושלמי. הפרס יינתן לעיתונאים פעילים בישראל, ולתחקירים או כתבות הקשורים בישראל ויינתן לעבודה עיתונאית בעברית, באנגלית או בערבית. כל אחד רשאי להגיש מועמדות לפרס עד ה-10 באפריל, בין אם בעצמו עבור מישהו אחר. התחקיר חייב להיות מהשנה החולפת.

 

להגשת מועמדות לחצו כאן.

 

אורי אבנרי מראיין את מנהיג אש"ף יאסר ערפאת בעת המצור הישראלי על ביירות, 1982 (צילום: ענת סרגוסטי, מתוך ארכיון אורי אבנרי, הספרייה הלאומית)

אנו עושים מאמצים להביא ידיעות בדוקות ומדויקות, ולא להפר זכויות יוצרים. אם נתקלת בטעות או בהפרת זכויות יוצרים, אנא פנה/י אלינו בהקדם במייל info@zoha.org.il

דילוג לתוכן