fbpx

נהגי התחבורה הציבורית המאוגדים בכוח לעובדים שבתו בדרישה לתוספות שכר והכרה במקצוע

לפי כוח לעובדים, השכר הממוצע לנהג עומד היום על כ-8,500 שקל לחודש - מתחת לשכר הממוצע במשק

נהגי התחבורה הציבורית המאוגדים בכוח לעובדים פתחו הבוקר (רביעי) בשביתה באישור של בית הדין לעבודה. זאת לאחר שהמשא ומתן מול משרדי האוצר והתחבורה על העלאת שכר הנהגים ושיפור תנאי העבודה – לא צלח.

שבתו הנהגים המועסקים במטרונית בחיפה ובקווים בירושלים, עפולה, טבריה, יקנעם, בית שאן, אשקלון, שדרות ואופקים וכן קווים בינעירוניים לבאר שבע וירושלים. מדובר בקווי האוטובוסים בחברות סופרבוס, דן בדרום, ואלקטרה אפיקים תחבורה 2021 (לשעבר אגד תעבורה).

יצוין שיותר מחודש וחצי אחרי שהוכרז סכסוך העבודה, ניסו שני הצדדים להגיע לפשרה. גם שרת התחבורה מרב מיכאלי ציינה בשבוע שעבר כי היא פועלת להעלאת שכר הנהגים ושיפור תנאי העבודה אולם לדבריה “הקושי הוא מול האוצר”. הצדדים נפגשו בבית הדין לעבודה שקבע לפני כחודש שעל הצדדים להמשיך בשיחות. עם זאת הוא קבע את ה-9 במארס כתאריך יעד ולאחר שלא הוצג לבית הדין שום סיכום או התקדמות הוא התיר את השביתה.

שביתת האיגוד שיועדה ל- 16 בפברואר האחרון נדחתה בהוראת בית הדין האזורי לעבודה בירושלים, כדי לתת לנציגי המדינה ולפורום חברות התחבורה הציבורית הזדמנות למצות את המו”מ ולשפר את תנאי העסקה של נהגי התחבורה הציבורית. תם פרוימוביץ, ראש ענף תחבורה בכוח לעובדים מסר: “אנו מזהים רוח חיובית ממשרד התחבורה ונכונות סוף סוף לדבר על סוגיה הכואבת באמת לנהגים – השכר. אולם ללא בהירות לגבי גובה השכר וללא כל התחייבות ללוח זמנים, למחויבות הזו אין באמת ערך. השביתה הזו היא נורת אזהרה- אנו קוראים לצדדים להתעשת. כ-4,000 נהגים חסרים בישראל.   מצבת הנהגים הקיימת כורעת תחת הנטל ובלעדיהם אין תחבורה ציבורית”.

שכר הנהגים עומד היום על 43 שקל ברוטו לשעה ונהגים דורשים העלאה לפחות ל-53 שקל. על פי הנתונים של כוח לעובדים, השכר הממוצע לנהג עומד היום על כ-8,500 שקל לחודש – הרבה מתחת לשכר הממוצע במשק. נהגים רבים סיפרו כי הם נאלצים לעבוד לעיתים 12 שעות ביום כדי להעלות את השכר החודשי. בנוסף לשכר דורשי הנהגים שיפור בתאני ההעסקה, הכרה למעמד עובד ציבור, הקמת תחנות ריענון, אבטחה נגד אלימות גוברת ועוד.

 

עוד בנושא:

https://zoha.org.il/110623

"שכר, וותק, הכרה במקצוע", נהגים שובתים כפי שצולמו הבוקר (צילום: כוח לעובדים)

אנו עושים מאמצים להביא ידיעות בדוקות ומדויקות, ולא להפר זכויות יוצרים. אם נתקלת בטעות או בהפרת זכויות יוצרים, אנא פנה/י אלינו בהקדם במייל info@zoha.org.il

דילוג לתוכן