פעיל חברתי מצרי נידון לעונש מאסר כבד יחד עם עורך דינו; 60 אלף כבר נכלאו
הפעיל החברתי והבלוגר עלאא עבד אל-פתאח נידון לחמש שנות מאסר על "הפצת ידיעות כוזבות"

בית משפט במצרים גזר אתמול (שני) חמש שנות מאסר על הפעיל החברתי ומתנגד השלטון הצבאי הפרו-אמריקאי, עלאא עבד אל-פתאח. כך פורסם הבוקר בעיתון הקומוניסטי הצרפתי “הומניטה”. עבד אל-פתאח הורשע בהפצת “ידיעות כוזבות”. יחד עמו נידונו עוד שני פעילים לעונשי מאסר של ארבע שנים בשל אותם האישומים: עורך דינו מוחמד אל-באקר ועיתונאי הרשת מוחמד איברהים, הידוע בשם “מוחמד אוקסיג’ן”. השלושה שוהים במעצר מאז ספטמבר 2019.
עבד אל-פתאח הפך לפעיל חברתי בולט ב-2011, בזמן המחאה שקמה במצרים והובילה להדחת הנשיא חוסני מובארק והיה מראשוני הבלוגרים שפעלו נגד הנשיא שהודח בהתקוממות העממית. בעבר כבר ריצה עונש מאסר של חמש שנים שנגזר עליו ב-2014 ושוחרר ב-2019.
עבד אל-פתאח היה גם חלק מהמחאה נגד הנשיא לשעבר מוחמד מורסי ותנועת האחים המוסלמים, לאחר שהנהיגו מדיניות של השתלטות על מוסדות המדינה, והתנגד לשליטת הצבא לאחר הדחתו של מורסי. במארס נידונה אחותו של עבד אל-פתאח, סנא סייף, לשנת מאסר וחצי בשל האשמות דומות הנוגעות להפצת ידיעות כוזבות, לאחר שקראה לשחרר אסירים לאור מגפת הקורונה המתפשטת. על פי הידיעה ששודרה אמש בחדשות תחנת הטלוויזיה הצרפתית-גרמנית “ארטה”, יותר מ-60 אלף מצרים נעצרו בגלל דעותיהם מאז ההפיכה הצבאית של הנשיא עבד אל-פתאח א-סיסי ביוני 2014.
אנו עושים מאמצים להביא ידיעות בדוקות ומדויקות, ולא להפר זכויות יוצרים. אם נתקלת בטעות או בהפרת זכויות יוצרים, אנא פנה/י אלינו בהקדם במייל info@zoha.org.il